„Oricat de mult ar tipa ambasade europene sau alti hastagisti prin piata”. Condamnatul Valcov acuza „tradare de tara”

news

Darius Valcov sustine ca legea offshore aduce in plus pentru bugetul de stat 6 miliarde de dolari, iar oricine ar incerca sa modifice actuala forma ar trebui judecat pentru tradare de tara.

„Oricat de mult ar tipa ambasade europene sau alti hastagisti prin piata sau pe oriunde, cine ar indrazni sa modifice actuala forma a legii offshore, in sensul in care sa reduca acele conditii financiare care au fost aprobate in Camera Deputatilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred ca va trebui judecat pentru tradare de tara, pentru ca acolo vorbim de 6 miliarde de dolari, pe care statul roman ii castiga in plus fata de versiunea initiala a legii si eu nu cred ca cineva poate dori sa obtinem cu 6 miliarde mai putin”, a declarat Darius Valcov, la Antena 3, citat de Mediafax.

Darius Valcov a precizat ca inainte de actualizarea legii offshore, marile companii aveau in doi ani profituri de peste 900 de milioane de dolari, iar statul roman incasa mai putin de 100 de milioane de euro.

„Ce inseamna o taxare mai mare sau mai mica? De exemplu, o taxare de 5,5% in on shore, adica pe uscat, cat au platit cele mai mari companii in 2016 si 2017 vi se pare o redeventa mare sau mica? In conditiile in care acea taxare aduce sub 100 de milioane de euro statului roman, iar acele companii au doar in doi ani de zile profit de 900 de milioane de dolari. Foarte bine ca sunt pe profit, dar totusi statul trebuie sa incaseze ceva de pe urma resurselor sale, pentru ca nu doreste nimeni sa se dea acei metri cubi din Marea Neagra si aici vorbim de cateva zeci de milioane de euro, specialistii estimeaza ca se vor depasi 100 miliarde de euro venituri, iar statul roman sa incaseze 10% dintre acestea. Cred ca ar fi o cruzime si o nebunie ca cineva sa accepte ca acest lucru sa se intample”, a mai adaugat Valcov.

Trebuie mentionat ca niciun slogan din Piata Victoriei nu a facut referire la Legea offshore, prin urmare nimeni „nu a tipat” in legatura cu acest subiect.

La inceputul lunii august, presedintele Klaus Iohannis a retrimis, Parlamentului, spre reexaminare, legea care reglementeaza masurile de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagra. Seful statului a sustinut ca un astfel subiect este unul de interes maxim pentru Romania, iar o asemenea lege trebuie sa asigure un echilibru si o echitate in ceea ce priveste beneficiile atat pentru statul roman, cat si pentru investitori. Iohannis a criticat lipsa de predictibilitate si stabilitate a Legii offshore, in forma trimisa spre promulgare, arata Mediafax.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: