Orlando il ataca violent pe ambasadorul SUA: „Este lipsit de decenta, inadmisibil ce a facut”. Ii da lectii de democratie

politica

Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru PSD al Finantelor, il ataca violent pe ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, pentru ca a indraznit sa critice activitatea fostelor guverne ale PSD.

„Vad ca foamei pentru senzational si setei de fantastic, fie acestea si fake, li se alatura inclusiv unii dintre reprezentantii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, care isi permit sa faca aprecieri la adresa unor subiecte pe care se multumesc sa le preia din surse total aservite politic PNL, fara a avea nici macar decenta, ca sa nu spun profesionalismul, de a verifica cele afirmate. Asa se explica, de exemplu, faptul ca actualul ambasadaror al SUA in Romania a reluat de curand sintagma dublei contabilitati de la finante, la care insusi nefericitul autor renuntase sub presiunea ridicolului la care se expusese in mod public, pentru a explica haosul mostenit de biata guvernare penelista.

Imi pun intrebarea daca multe din declaratiile lui Adrian Zuckerman au fost facute in nume personal, ceea ce ar fi inadmisibil avand in vedere calitatea sa in Romania sau, mult mai grav, in numele statului pe care il reprezinta.

Ma intreb daca ambasadorul Romaniei sau alti ambasadori acreditati la Washington isi permit, cu atata lipsa de profesionalism, sa adreseze comentarii cu privire la guvernul SUA, actiunile acestuia sau ale guvernelor anterioare, facand afirmatii care sunt de natura sa afecteze in mod direct interesul natiunii.

Pana aflam niste raspunsuri, sper ca Adrian Zuckerman, aflat la inceput de mandat, sa aiba disponibilitatea de a aprofunda rigoarea pe care o impune calitatea de inalt reprezentant al diplomatiei americane si sa nu-si extinda aprecierile sale publice de ingrijorare nici la rezultatele dezastruoase ale unei pseudo-guvernari de numai 3 luni ivita dintr-o ambitie personala, nici la decalajul grav de la principiile democratiei intr-o tara promisa a normalitatii”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a sustinut un discurs foarte dur la adresa PSD, joi, in cadrul Forumului CEO organizat de AmCham Romania. El a spus ca ministrii PSD au lasat „haos” in guvern si ca ministerele au fost „golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu”.

„M-am intalnit cu multi ministri ai guvernului. Cu totii au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au mostenit in noiembrie 2019. Doar un exemplu, ministrul finantelor a constatat ca guvernul anterior pastra doua contabilitati paralele si nu platise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alti ministri au gasit conditii similare, proiecte nefinalizate si ministerele golite de oamenii cinstiti care lucreaza din greu si care sunt esentiali pentru a conduce guvernul in mod corespunzator.

Presedintele Iohannis, premierul Orban si ministrii sai s-au angajat sa reconstruiasca un bun guvern, sa refaca modificarile legislative care au slabit statul de drept, sa puna in aplicare o legislatie noua pentru a reduce coruptia astfel incat sa protejeze toti romanii. Poporul roman a indurat destul. Acum este momentul ca toti romanii, nu doar elita si cei conectati politic, sa prospere si sa isi ridice nivelul de trai”, a spus ambasadorul SUA.

Mai mult despre:

Comentarii: