Orlando (PSD): “Nu medicii ne conduc, in aceasta tara”. Cum incita PSD romanii sa-i urasca pe medici – Analiza

politica

Mai multe mesaje directe sau subliminale lansate de PSD si de institutiile pe care le controleaza, cum ar fi Avocatul Poporului, au declansat un vald de ura impotriva medicilor care indeamna populatia sa se protejeze impotriva epidemiei de coronavirus. Retelele sociale abunda de injuraturi si chiar amenintari cu moartea la adresa medicilor.

“Nu medicii ne conduc, in aceasta tara, medicii sunt consultati”, a declarat Eugen Teodorovici, luni, in timpul sedintei CEX al PSD, citat de Stirile Pro TV. Este doar unul dintre multele mesaje transmise de lideri ai PSD prin care sunt alimentate reactii negative ale populatiei la adresa masurilor sustinute de medici si specialisti in sanatatea publica.

Insusi presedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbea despre „transformarea tarii in lagar medical”, criticand astfel legea carantinei pe care tot el o votase cu o zi in urma in Camera Deputatilor. Acum, legea este blocata la Senat, pesedistii solicitand prezenta premierului in fata senatorilor.

Luna trecuta, Avocatul Poporului, institutie care a reactionat mereu cu promptitudine la comanda PSD, emitea o solicitare prin care managerilor de spitale li se solicita sa posteze afise prin care pacientii sa fie avertizati ca spitalele sunt monitorizate pentru a nu exista practici de „tortura”.

„Lagar medical”, „tortura”, refuzul de a purta masca in public, incurajarea teoriilor conspiratiei privind inexistenta virusului („Virusul nu exista, toti sunteti niste prosti”- baronul PSD Dumitru Buzatu), toate au alimentat un puternic val negationist. De aici si pana la declansarea urii fata de medici nu a mai fost distanta mare. Retelele de socializare abunda acum in injuraturi la adresa medicilor care fac apel la responsabilitate.

Iata cateva mesaje postate la stirea Doctorita furioasa: „Nu crezi in Covid? Vino sa respiri adanc la noi in terapie intensiva. Ai curaj?”:

Insusi Raed Arafat s-a trezit cu mesaje de amenintare cu moartea. Un astfel de mesaj a fost distribuit de peste 1.500 de romani.

„Am inchis internetul acum, pe tableta. Cum l-am deschis, curgeau mesaje de injuraturi. Si nu numai injuraturi, si indemnari: pleaca de acasa. Acelasi lucru il patesc toti colegii care indraznesc sa deschida gura si sa spuna ceva despre aceasta boala”, a declarat marti Arafat.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, Cristian Oancea, a tinut marti sa transmita un mesaj disperat: „Noi nu suntem nici tortionari si nici inchizitori”.

„Le transmitem sa aiba incredere in medici. Noi nu suntem nici tortionari si nici inchizitori. Am ajuns la disperare cand vedem ca nu mai avem ce face”, a afirmat, marti, Cristian Oancea.

„Rugam oamenii sa aiba incredere in noi. Suntem obositi si frustrati. Inclusiv astazi am avut un pacient care a semnat sa plece din spital desi era simptomatic. Rugam oamenii sa respecte masurile banale de protectie, pentru ca nu sunt masuri coercitive. Sa aiba incredere in decizia medicala”, a mai afirmat medicul.

Comentarii: