Orlando saboteaza Congresul PSD, s-a adresat tribunalului. Simonis sare sa il atace: „Este un personaj exotic”

politica

Eugen Teodorovici, care candideaza la sefia PSD, a inregistrat joi o cerere la Tribunalul Bucuresti prin care solicita amanarea Congresului extraordinar al partidului de sambata, pana cand se rezolva litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formatiunii. In replica, liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a declarat ca Eugen Teodorovici este „un personaj destul de exotic” si nu ar lua in serios fiecare demers al acestuia. 

Eugen Teodorovici a adresat o cerere catre Tribunalul Bucuresti in care solicita „luarea masurii amanarii lucrarilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, pana la judecarea actiunii civile ce se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti – sectia IV civila, inrregistrata sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Aprecizez ca sunt intrunite cerintele prevazute de lege pentru promovarea actiunii in procedura ordonantei presedintiale”, potrivit unei postari pe Facebook a senatorului PSD.

Teodorovici precizeaza urmatoarele, in solicitare:„In favoarea subsemantului reclamant exista aparenta de drept, fiind singurul reprezentant legal ales legal si statutar in Congresul PSD din 29 iunie 2919 – conform Hotararii Congresului PSD nr. 3/2019 – inscrisa in Registurl partidelor politice la TMB – conform sentintei civile nr. 54/DEC/P de la Tribunalul Bucuresti, sectia a VI-a civila – pronuntata in dosarul 20322/3/2019. Prin prezenta va solicit respectuos sa ordonati masuri provizorii in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care s-ar putea repara, cu mentiunea ca data fixata pentru desfasurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotararea instantei va fi provizorie si masurile dispuse vor produce efecte pana la solutionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant va solciit a dispune ca hotararea pe care o veti pronunta sa fie executorie de indata, iar exexutarea sa se faca fara somatie si fara trecerea unui termen”.

Senatorul PSD mai spune, in postarea pe reteaua de socializare ca instanta va decide privitor la conducerea interimara ilegala a PSD si le transmite unor dintre colegii sai ca s-au grabit sa se pronunte in legatura cu sansele actiunilor sale in instanta.

„Instanta va decide! Conducerea interimara ilegala a PSD a declarat ca nu este nimic ilega! Eu sustin contrariul! Instanta va decide daca au actionat impotriva legii! COngresulPSD trebuie organizat doar in conditii de legalitate! Cititi si veti intelege! P.S.: Am vazut ca unii dintre colegii mei s-au grabit sa se pronunte in legatura cu sansele actiunilor mele. Daca sunt atat de siguri de dreptatea lor, de ce nu amana Congresul pana se va pronunta instanta? Dreptate pana la capat!”, mai scrie Eugen Teodorovici in postare.

Intrebat cum comenteaza actiunea lui Eugen Teodorovici, liderul deputatilor PSD Alfred Simonis a precizat ca nu ar lua in serios toate demersurile acestuia.

„Nu vreau sa comentez probleme interne de partid. Nu sunt la curent cu actiunea domnului Teodorovici. As spune doar ca domnul Teodorovici este un personaj destul de exotic si n-as lua in serios fiecare demers pe care acesta il face. Insa, pana la urma este foarte complicat sa inteleg cum contesta legitimitatea unei conduceri careia i se adreseaza de cate ori doreste sa faca un demers. De exemplu, candidatura dansului a fost adresata actualei conduceri a partidului. Sunt chestiuni care se bat cap in cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate inteleg mai bine ca dansul aceste chestiuni. In rest, nu comentez demersul politic. Si domnului Teodorovici si ceilalti colegi care vor sa candideze au dreptul sa se manifeste in spatiul public cum doresc”, a afirmat Simonis joi la Parlament, citat de news.ro.

Chestionat daca risca vreo sanctiune, pe linie de partid, Eugen Teodorovici deoarece este singurul social-democrat care nu a semnat motiunea de cenzura, Alfred Simonis a raspuns: „Cred ca cei care nu au semnat sau nu vor vota motiunea de cenzura, vor fi sanctionati de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta in fata Congresului in cateva zile. Probabil colegii de partid vor incerca sa evalueze aceasta lipsa a semnaturii dansului de pe lista initiatorilor motiunii de cenzura impotriva Guvernului Orban”.

Congresul PSD va avea loc sambata, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici si Marcel Ciolacu candideaza pentru sefia partidului. In 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democratii vor vota, secret, pe buletine de vot.

Comentarii: