Orlando Teodorovici, atac violent la adresa magistratilor: „Sorina este un om suferind care nu merita sa fie astfel tratat”

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici ataca dur decizia magistratilor ca Sorina Pintea sa fie arestata preventiv. In ton cu Antena 3 si Romania TV, Teodorovici sustine ca fostul ministru al Sanatatii este supusa „umilintei publice”.

„In prima parte a emisiunii Romania9 la care am participat aseara am urmarit cateva imagini dezolante cu un om suferind si slabit adus in catuse la spital. Cat de jos putem sa coboram cu spectacolul cinic al zanganitului de catuse, al setei de umilinta publica sau de satisfactie a unor adepti ai circului politic si mediatic?

Indiferent de apartenenta politica, apreciez ca intr-un stat democratic trebuie sa primeze prezumtia de nevinovatie pana la dovedirea acuzatiilor aduse.

In caz contrar, va adresez intrebarea legitima cine va raspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale si, nu in ultimul rand, a sanatatii Sorinei Pintea.

Sorina este, din pacate, un om suferind care nu merita sa fie astfel tratat nici de institutiile statului, nici de ‘colegii’ sai din PSD! Ii doresc sa aiba taria si rezistenta atat de necesare in aceasta lupta pentru justitie si pentru sanatate”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Sorina Pintea a fost scoasa din arest, marti seara, si dusa la policlinica MAI. Ea avea ochii in lacrimi, anunta televiziunile de stiri ale penalilor, Antena 3 si Romania TV.

”O persoana privata de libertate, in baza unui mandat de arestare preventiva, a fost condusa intr-un centru medical de diagnostic si tratament, din reteaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult medical de specialitate.”, a transmis, marti seara, Politia Capitalei.

„Starea ei de sanatate se degradeaza permanent”, a deplans-o Radu Tudor la Antena 3 pe Sorina Pintea.

Antena 3 a declansat o ampla campanie de victimizare a Sorinei Pintea, sustinand ca aceasta este tot mai bolnava. Postul lui Voiculescu afirma ca Pintea va fi dusa din nou la spital.

Antena 3 a afisat burtiere in care li se atrage atentia telespectatorilor ca „Sorina Pintea nu poate manca si merge” sau ca „Pintea are partea stanga amortita”.

Mugur Ciuvica a atacat dur decizia Tribunalului Bucuresti ca Sorina Pintea sa fie trimisa in arest preventiv. „S-a revenit la sistemul inventat de Basescu, prin arest preventiv sa il obligi sa faca denunturi, sa puna presiuni pe cel acuzat. Asta nu are legatura cu ‘o tara ca afara’, are legatura cu revigorarea luptei anticoruptie. cum spun astia”, a sustinut Ciuvica.

„Refuz sa cred ca legea se aplica prosteste, fara niciun fel de judecata si fara niciun fel de nuante. Probabil ca exista o prevedere legala conform careia oamenii trebuie scosi din Arest si dusi in catuse. Trebuie sa ai grija daca nu de sanatatea omului… macar de imaginea sa, chiar daca este doar un arestat. Hai sa nu o aratam asa cum este intr-un moment de cadere fizica si psihica. Incercati sa-i aparati demnitatea cat se poate.

De ce nu a fost dusa cu o Ambulanta?! Se vede clar ca femeia are niste probleme de sanatate. Care-i rostul? Cui serveste chestia asta? Din pacate, Sorina Pintea arata foarte prost… se confirma ce ne spuneau apropiatii sai… ca are fata tumefiata. Sunt niste practici pe care le credeam apuse. Daca asta este justitie… mai bine te lipsesti!”, a spus si Liliana Ruse la Romania TV.

Cristian Tudor Popescu a ironizat, luni, tentativa Sorinei Pintea de a scapa de arest prin invocarea agravarii bolii sale. El a adus aminte ca aceasta stratagema este „o regula” la PSD.

„Ma mir ca nu s-a dus la Floreasca, acolo era mai bine, o tineau mai mult. Doamna a procedat gresit cu aceasta boala autoimuna. Este o boala lunga, chiar foarte lunga, nu este acuta. Medicii au procedat profesionist, au vazut-o, i-au spus ‘cucoana, du-te in arest ca nu ai de ce sa stai aici, cu aceasta bolicica autoimuna’. A gresit, daca isi baga un coronavirus de pilda, nu era bine? Facea o carantina de 14 zile, scapa de arest, nu a fost inspirata.

La PSD e regula, cum e groasa, omul imediat sufera de ceva: atac de panica, un guturai violent si ajunge in spital. Asta daca nu are imunitate parlamentar, daca are imunitate nu se oboseste”, a spus CTP la Europa FM.

CTP a ironizat si modul in care Antena 3 face eforturi sa o victimizeze pe Pintea.

„A inceput sa fie victimizata la un anumit post de televizune. Se afla pe un pat de spital cu tuburi bagate peste tot”, a adaugat CTP.

Comentarii: