Orlando Teodorovici l-a catalogat „mascarici” pe deputatul USR Claudiu Nasui si si-a batut joc de numele lui

politica

Ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, l-a catalogat drept „mascarici” pe deputatul USR Claudiu Nasui in cadrul unei interventii in plenul Parlamentului. De asemenea, Orlando a incercat sa isi bata joc de numele acestuia.

„Sunt multi mascarici, din pacate, platiti din bani publici. Unui alt coleg i-as spune asa, cu toate ca sper ca numele verbului din DEX sa nu-l faca sa ceara drept la replica. A nasui spune asa: a se obraznici, a-si lua nasul la purtare, a face pe grozavul, a se compara cu cineva mai mare si mai puternic. V-as pune cateva intrebari, pentru ca, oricum, nu aveti nicio logica si nicio intelegere. Cum se poate ca atat de multe companii multinationale care ruleaza miliarde in Romania sa aiba profit de sute de sub 1 %? Poate ati citit ce spune directiva europena 1164/2016. Actul european urmareste ca multinationale care activeaza in UE sa nu mai poate ocoli impozitarea profiturilor reale; Poate doriti sa spuneti ca taxa pe lacomie este o opera a Consiliului”, a spus Eugen Teodorovici, ministerul Finantelor, luni, in plenul Camerei Depuutatilor.

Anterior, Claudiu Nasui a avut cateva intrebari de bun simt pentru Teodorovici.

„Daca ne spuneti ca OUG 114 este un act atat de indraznet si curajos, cum o sa le cereti fondurilor din pilonul 2 sa aduca 800 de milioane de eruo de acasa in conditiile in care nu si-au recuperat insvetitiile? Ce fel de patriotism este acela care provoaca un crah bursier de aproape 6 miliarde de euro”, a spus Nasui de la tribuna Camerei Deputatilor.

Deputatul USR Claudiu Nasui nu a cerut apoi un drept la replica in urma declaratiilor lui Eugen Teodorovici.

OUG 114/2018 privind implementarea unor masuri fiscale a adus numeroase nemultumiri din partea mai multor institutii, dar si companii. Printre nemultumiti se numara bancile, dar si administratiile locale.

Actul normativ a fost adoptat in luna decembrie de catre Guvern, iar principalele prevederi sunt: Pretul la gaze si energie electrica va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor bancilor daca ROBOR este mai mare de 2%; miscorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% si majorarea taxei pe viciu in domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

De asemenea, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat la „Ora Guvernului”, in Parlament, la solicitarea USR, pentru „a da explicatii pe OUG 114” din domeniul fiscal.

Mai mult despre: ,


Comentarii: