Oroare la Bruxelles fata de o noua actiune a PSD: „Statul de drept trebuie mentinut in Romania: incercarile de a-l intimida si/sau de a-i compromite reputatia sunt inacceptabile”

politica

Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European (PE), a transmis un mesaj de sustinere a eurodeputatului Cristian Preda, chemat la Consiliul de Onoare al Ordinului National ”Steaua Romaniei”, fiind acuzat de neglijarea interesului national si defaimare, in urma criticilor aduse in PE guvernelor Grindeanu si Tudose. Tajani spune ca incercarile de a-l intimida si/sau de a-i compromite reputatia lui Cristian Preda sunt inacceptabile.

”Parlamentul European este alaturi de Cristian Preda: un coleg foarte respectat, un european dedicat si un roman patriot. Statul de drept trebuie mentinut in Romania: incercarile de a-l intimida si/sau de a-i compromite reputatia sunt inacceptabile”, este mesajul transmis de catre presedintele PE pe Twitter.

Cristian Preda a fost audiat miercuri in fata Consiliului de Onoare al Ordinului National ”Steaua Romaniei”, care l-a acuzat de defaimarea tarii, dupa ce a criticat guvernarea PSD. Audierea nu a fost publica.

Dupa audiere, Cristian Preda a scris pe Facebook ca Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Serban Bradisteanu si Mircea Geoana au lispit de la sedinta, iar decizia s-a amanat.

”Cei 4 pesedisti din Consiliul de onoare – Firea, Andronescu, Bradisteanu si Geoana – au chiulit. Vor vota mai tarziu. Nu se stie cand. Le-am lasat Intampinarea in care explic ca acuzatiile sunt nefondate si dispretuiesc principii elementare ale unei societati libere”, a precizat Preda pe Facebook.

Astfel, la sedinta au fost prezenti doar Costin Georgescu si Constantin Degeratu.

„N-au fost decat doua persoane prezente, eu si cu dl Degeratu. Am discutat cu dl Preda, dar nu s-a putut lua nicio hotarare, doar ne-am cunoscut. S-a planificat o noua data pentru sedinta, dar dansul nu trebuie sa mai vina, pentru ca a depus un material cu punctul dansului de vedere. Am stabilit data dupa Paste. Parca 19 aprilie”, a declarat Costin Georgescu pentru Ziare.com.

Costin Georgescu a mai precizat ca, in afara de sesizarea depusa, nu au mai fost aduse si alte acuzatii la adresa lui Cristian Preda.

„Nu e o treaba deosebita, nu e nimic grav. Nu e ca in cazul Laszlo Tokes sau in alte cazuri”, a mai adaugat Costin Georgescu.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: