„Oscarurile aviatiei”. Care este cea mai buna companie low-cost si care este cea mai curata companie aeriana. Top 10 alcatuit de 21 de milioane de clienti din 100 de tari

life

Avion

Fiintele umane nu au fost concepute pentru a zbura intr-un tub metalic presurizat. Daca, totusi, trebuie neaparat sa zburam, modul de a face aceasta experienta sa fie cat mai buna este sa zburam cu Qatar Airways. Cel putin acesta este verdictul Skytrax, care a anuntat luni care sunt cele mai bune companii aeriene ale anului, transmite CNN.

Pentru a opta oara in istoria de 25 de ani a prestigioaselor premii – cunoscute drept Oscarurile aviatiei comerciale – Qatar a fost desemnata cea mai buna companie aeriana din lume, in semn de recunoastere a calitatii serviciilor pe care le ofera pasagerilor.

„Este o realizare remarcabila pentru Qatar Airways sa castige acest titlu de cea mai buna companie aeriana din lume pentru 2024, a opta oara cand triumfa”, a declarat Edward Plaisted, CEO Skytrax, cu ocazia ceremoniei de decernare a premiilor, care a reunit executivi ai companiilor aeriene si membri ai echipajelor intr-un palat de langa aeroportul Heathrow din Londra.

„Felicitam Qatar Airways pentru acest succes care ar trebui sa fie o sursa de mare mandrie si satisfactie pentru conducerea si personalul companiei aeriene”.

Transportatorul din Orientul Mijlociu si-a construit o reputatie solida in ultimul deceniu, ajutand aeroportul international Hamad din Qatar, care a fost premiat, sa se impuna ca un centru global al aviatiei, pentru a face fata rivalilor regionali Dubai si Abu Dhabi.

Flota Qatar de 230 include 10 superjumbo-uri A380, Boeing 777-300ER, Boeing 787-8 si 787-9, Airbus A350-900 si A350-1000, plus o gama de avioane de capacitate mai mica.

„Acesta este un moment de mandrie pentru Qatar Airways si este o onoare pentru mine sa impart acest premiu cu colegii mei care muncesc din greu”, a declarat CEO-ul companiei aeriene, Badr Mohammed Al-Meer. „Acest premiu este o marturie a dedicarii noastre neincetate de a oferi servicii de neegalat si inovatie. Asteptam cu nerabdare mai multe victorii in viitor”.

Compania Skytrax, cu sediul in Marea Britanie, a declarat ca voturile, adunate din sondajele efectuate pe mai mult de 21 de milioane de clienti din 100 de tari despre 350 de companii aeriene, au fost cele mai stranse de la inceputul premiilor in 1999, fiind necesara o renumarare.

Restul Top 10 a fost, din nou, lipsit de companii aeriene nord-americane, cu Emirates din Dubai pe locul trei, ANA All Nippon Airways din Japonia pe locul patru, Cathay Pacific din Hong Kong pe locul cinci, Japan Airlines pe locul sase, Turkish Airlines pe locul sapte, EVA Air din Taiwan pe locul opt, Air France pe locul noua si Swiss International Airlines pe locul 10.

Singapore, castigator de cinci ori, a primit premiul pentru cel mai bun personal de cabina din lume – o realizare pe care vicepresedintele Tan Pee Teck a pus-o pe seama „devotamentului si profesionalismului neclintit” al echipelor sale din aer. Singapore a castigat, de asemenea, pentru cel mai bun serviciu la clasa intai si pentru cea mai buna companie aeriana din Asia.

ANA, intre timp, a primit premiul pentru cele mai bune servicii aeroportuare din lume, precum si pentru cel mai bun serviciu de personal al unei companii aeriene din Asia.

In ceea ce priveste zborurile low-cost, AirAsia a fost din nou incoronata drept cea mai buna companie aeriana low-cost din lume – repetand o performanta pe care a obtinut-o in fiecare an incepand din 2010. Scoot din Singapore a fost desemnata cea mai buna companie aeriana low-cost pe distante lungi din lume.

Seful AirAsia, Tony Fernandes, a declarat ca succesul constant al companiei sale aeriene se datoreaza muncii echipajului sau de cabina „Allstars”, precum si loialitatii puternice fata de marca.

„Nu-mi vine in minte nicio alta companie care sa reuseasca o asemenea serie de victorii si suntem foarte mandri de acest lucru”, a spus el intr-o declaratie.

Tot in Asia, Bangkok Airways a primit premiul World’s Best Regional Airline pentru al optulea an consecutiv, in timp ce Vistara a fost desemnata cea mai buna companie din India/Asia de Sud, iar Fiji Airways a fost desemnata cea mai buna companie aeriana din regiunea Australia/Pacific.

Ethiopian Airlines a fost desemnata cea mai buna companie din Africa, pentru al saselea an consecutiv. Turkish Airlines a fost cel mai bun din Europa, airBaltic a fost castigatorul din Europa de Est, iar Hainan Airlines a fost cel mai bun din China.

Delta Air Lines a fost declarata cea mai buna companie aeriana din America de Nord, primind si premiul pentru cel mai bun serviciu de personal aerian din regiune.

Primele 20 de companii aeriene din lume in 2024

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. ANA All Nippon Airways
5. Cathay Pacific
6. Japan Airlines
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Air France
10. Swiss International Air Lines
11. Korean Air
12. Hainan Airlines
13. British Airways
14. Fiji Airways
15. Iberia
16. Vistara
17. Virgin Atlantic
18. Lufthansa
19. Etihad Airways
20. Saudi Arabian Airlines

Cel mai bun echipaj de cabina din lume in 2024

1. Singapore Airlines
2. ANA All Nippon Airways
3. Garuda Indonezia
4. EVA Air
5. Cathay Pacific Airways
6. Hainan Airlines
7. Japan Airlines
8. Thai Airways
9. Qatar Airways
10. Malaysia Airlines

Cele mai bune companii aeriene low-cost din lume 2024

1. AirAsia
2. Volotea
3. Flynas
4. Transavia Franta
5. Indigo
6. Vueling Airlines
7. airBaltic
8. Iberia Express
9. Ryanair
10. easyJet
11. flyDubai
12. Jet2.com
13. Eurowings
14. SKY Airline
15. JetSMART Airlines

Cele mai bune companii aeriene regionale din lume in 2024

1. Bangkok Airways
2. Aegean Airlines
3. Azerbaidjan Airlines
4. Rex Airlines
5. Azul Brazilian Airlines
6. Virgin Australia
7. Royal Air Maroc
8. Porter Airlines
9. Alaska Airlines
10. Hong Kong Airlines

Cele mai curate companii aeriene din lume in 2024

1 Cathay Pacific Airways
2 ANA All Nippon Airways
3 EVA Air
4 Qatar Airways
5 Singapore Airlines
6 Asiana Airlines
7 Hainan Airlines
8 Japan Airlines
9 China Airlines
10 Korean Air

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: