Ospatarul se pricepe la toate. Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana, sesizate in legatura cu interventiile lui Dragnea in politica monetara din Romania

politica

Partidul National Liberal a decis, luni, sa sesizeze Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana cu privire la interventia directa a politicului in politica monetara din Romania.

„In biroul Politic al PNL de ieri (luni – n.red.) am propus si a fost aprobat ca PNL sa sesizeze CE si BCE asupra interventiei directe a politicului in politica monetara din Romania.

Scrisoarea lui Liviu Dragnea, presedintelele Camerei Deputatilor, catre BNR este dovada principala a interventiei directe a politicului in politica monetara. Este pentru prima oara cand un lider politic in functie publica intervine direct si ameninta independenta politicii monetare”, a scris senatorul Florin Citu pe Facebook.

Liberalul mai sustine ca, din punctul sau de vedere, au fost incalcate: Legea nr.312/2004 art.1 alin. (2), articolul 130 din Tratatul de aderare si articolul 7 din Statutul SEBC si BCE.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a facut publica, vineri, corespondenta pe care a purtat-o cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in scrisoarea sa sustinand ca membrii conducerii BNR au indus la nivelul mediului economic o stare de neincredere in Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunand ca acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuseste sa urmeze nici macar propriul program, ajungand sa amaneteze viitorul tarii.

In aceeasi declaratie de presa, presedintele Iohannis a cerut pentru a doua oara demisia premierului Viorica Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: