OTP Bank, scoasa temporar de Ucraina de pe lista neagra. In schimb, asteapta ca Ungaria sa sprijine transferul transei de 500 de milioane de euro din Facilitatea europeana pentru pace

externe

Agentia Nationala Anticoruptie a Ucrainei (NAZK) a anuntat ca va elimina temporar OTP Bank din Ungaria de pe lista sponsorilor internationali ai razboiului, a anuntat agentia locala de stiri UNIAN citata de hirado.hu.

Potrivit comunicatului publicat pe pagina de internet a NAZK, statutul de sponsor international al razboiului a fost suspendat temporar pentru OTP Bank si pentru cinci transportatori greci pe care Ucraina i-a acuzat ca au transportat ilegal petrol rusesc in vederea evitarii plafonarilor de preturi cauzate de sanctiuni.

„Aceasta decizie a fost luata ca urmare a rezultatelor negocierilor dintre reprezentantii NAZK si reprezentantii companiilor si guvernelor tarilor mentionate, negocieri care au avut loc cu privire la incetarea cooperarii cu Federatia Rusa”, a informat NAZK.

Agentia a mentionat ca, in schimb, Ucraina se asteapta ca Ungaria sa sprijine transferul transei de 500 de milioane de euro din Facilitatea europeana pentru pace (EPF).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: