politica

OUG anuntata de PSD, „o ticalosie fara margini”. Apel al USR catre Iohannis: „Doar dvs. mai puteti salva situatia”

Deputatul USR Stelian Ion anunta ca ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor Penale anuntata de Viorica Dancila, Tudorel Toader si Liviu Dragnea este o „ticalosie fara margini” si ii solicita presedintelui Iohannis sa participe la sedintele de Guvern pentru a bloca acest demers.

„PSD e un partid de penali. De astazi nu voi mai face nicio diferenta intre ei! Toti pesedistii sunt la fel. Daca nu sunt infractori cu acte in regula, sunt complici ai infractorilor pentru ca ii ajuta pe infractori si promoveaza o societate bazata pe abuzuri si furturi. Au demostrat-o azi la CEx, in unanimitate.

Tot ceea ce au facut de 2 ani de zile este in sprijinul infractorilor. Astazi au decis in forul lor superior, IN UNANIMITATE, la solicitarea ‘unui coleg’, ca Guvernul sa dea ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului penal si a celui de procedura penala”, a scris pe Facebook Stelian Ion, sustinand ca se recurge la aceasta masura pentru ca PSD-ALDE a pierdut majoritatea in Camera Deputatilor.

Stelian Ion sustine ca ordonanta este neconstitutionala, avand in vedere ca legile sunt deja in procedura parlamentara.

„Dragnea, Tariceanu si gastile lor de derbedei nu mai au rabdare. Sa dai OUG pe niste legi care sunt in procedura parlamentara e o ticalosie fara margini. Evident ca e neconstitutional! Evident ca nu exista nicio situatie exceptionala care sa justifice emiterea unei ordonante de urgenta in locul adoptarii prin lege! Dar nu va mai conta, pentru ca, odata publicata ordonanta de urgenta de modificare a Codului penal in Monitorul oficial, foarte multi infractori vor scapa.

Spre exemplu, Tariceanu, care i-a dat unda verde slugoiului sau, Toader, va scapa de acuzatia de luare de mita ca urmare a modificarilor termenelor de prescriptie a raspunderii penale, declarate constitutionale de CCR. Or fi constitutionale, dar sunt si abjecte, pentru ca nu raspund unei nevoi reale a societatii, dimpotriva!”, a mai scris deputatul USR.

In incheiere, acesta ii cere lui Iohannis sa participe la sedintele de Guvern, pentru a opri acest demers.

„Domnule presedinte Iohannis, doar dumneavoastra mai puteti salva situatia, participand la sedintele de guvern in care vor avea aceste proiecte pe ordinea de zi! Macar puteti incerca”, conchide Stelian Ion.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

1 minut ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

9 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

8 ore ago

Protest la Ierusalim: Colonistii israelieni cer inchiderea UNRWA

Zeci de colonisti israelieni si activisti de dreapta au protestat la Ierusalim, blocand din nou…

8 ore ago