OUG pe amnistie si gratiere este pe teava. Raspunsul lui Toader cand i s-a cerut sa garanteze ca nu va fi data o asemenea ordonanta

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a refuzat sa raspunda direct la intrebarile insistente ale jurnalistilor privind posibilitatea adopatarii unei OUG pe amnistie si gratiere.

Intrebat, marti, daca poate garanta ca guvernul nu va adopta o ordonanta de urgenta pentru amnistie si gratiere, Tudorel Toader a avut un singur raspuns: ”Merg la sedinta de guvern!”.

Presedintele Klaus Iohannis a invitat-o, miercuri dimineata, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Viorica Dancila, a anuntat Administratia Prezidentiala. Intalnirea vine in contextul in care in spatiul public au aparut informatii ca Executivul vrea sa adopte o OUG pentru gratiere si amnistie.

Executivul ar putea fi convocat, joi, intr-o noua sedinta la Palatul Victoria, au declarat surse politice pentru Mediafax. Informatii au aparut in spatiul public potrivit carora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru gratiere si amnistie.

Ar fi ultima saptamana in care Cabinetul Dancila ar putea emite ordonante de urgenta, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesara convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioara.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: