OUG pentru salvarea borfasilor. Nicolicea il lauda pe Tudorel Toader pentru intentiile sale: „Orice zi in nerezolvarea acestora este un lucru negativ”

politica

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD) considera adoptarea unei Ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date in baza protocoalelor cu SRI sau a interceptarilor ilegale ca fiind corecta, deoarece “tine de rezolvarea unei situatii extraordinare”.

“Este o decizie corecta. Tine de rezolvarea unei situatii extraordinare, si anume niste sentinte nedrepte in baza unor protocoale ilegale. (…) Pentru a se rezolva acest lucru este nevoie de lege, iar legea respeciva poate sa fie suplinita de o Ordonanta, pentru ca o OUG se da in baza delegarii legislative. Guvernul poate sa faca acest lucru. (…) Orice zi in nerezolvarea acestora este un lucru negativ”, a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

De asemenea, referitor la caracterul de urgenta al acestei Ordonante, deputatul PSD a spus ca acesta este evident ca acesta exista.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri seara, la Antena 3, ca va propune premierului adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care persoanele care cred ca au fost condamnate in baza interceptarilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI sa poata cere revizuirea sentintei. El a spus ca o astfel de ordonanta va fi data „intr-un timp scurt, imediat ce se termina concediile”, iar prin aceasta ii va fi data incredere romanului ca „justitia se infaptuieste asa cum cere Constitutia”.

„Toti infractorii au sentimentul ca sunt condamnati pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar daca interceptarea nu e legala, daca-i protocol. Cu privire la interpretarea modificarilor aduse in legatura cu revizuirea unei hotarari, eu voi propune premierului si Guvernului adoptarea unei Ordonante de Urgenta. O Ordonanta de Urgenta a Guvernului care sa modifice revizuirea ca metoda de reformare a unei hotarari definitive. Sa-i dam celui care are sentimentul ca este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptari nelegale, sa-i dam posibilitatea sa se convinga daca condamnarea lui este dreapta sau nedreapta”, a declarat Tudorel Toader.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: