OUG-ul lui Toader va fi anulat, chiar si tabara PSD din justitie este indignata. Toni Neacsu: „Nici nu va dati seama cat fierbe sistemul judiciar”

news

Avocatul Toni Neacsu, fost membru al CSM si aparator al Bombonicai Dragnea in procesul cu DNA, afirma ca sistemul judiciar „fierbe” dupa ordonanta de urgenta a lui Tudorel Toader iar „Guvernul si Coalitia de guvernare vor iesi in genunchi” din aceasta disputa.

Neacsu a publicat pe pagina sa de Facebook o postare extrem de critica la adresa acestei Ordonante de Urgenta adoptata marti de guvern.

„Zilele urmatoare vor exista proteste si blocaje in justitie, determinate de revolta fata de Ordonanta de urgenta pe legile justitiei. Nici nu va dati seama cat fierbe sistemul judiciar, inclusiv acea parte care sprijinea modificarile PSD-ALDE la legile justitiei, sau mai ales aceasta parte”, a scris acesta.

In opinia sa, „nici nu mai conteaza daca protestele sunt justificate sau nu, conteaza doar ca Guvernul si Coalitia de guvernare vor iesi in genunchi si vor fi incapabile politic sa-si mai asume vreo noua masura legislativa, mai ales din cele absolut necesare pentru inlaturarea abuzurilor din justitie din ultimi ani”.

„Atunci cand renunti la principii si treci la retorsiuni politice iti pierzi credibilitatea”, avertizeaza Toni Neacsu, care spune ca, avand in vedere ca este considerat „in mod eronat” un „apropiat al strategiilor coalitiei de guvernare in domeniul justitiei”, telefonul sau s-a „inrosit” de la explicatiile, scuzele si dezmintirile pe care a trebuit sa le dea in ultimele doua zile fostilor „colegi magistrati si revoltei lor”.

„Ma intereseaza mai putin acest lucru cat capacitatea Guvernului de a putea cu adevarat sa rezolve problemele abuzurilor justitiei din ultimii ani, capacitate care tocmai s-a risipit”, a adaugat el.

Toni Neacsu a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare si este unul dintre cei care au atacat la Curtea Constitutionala modul de constituire a completelor de 5 judecatori de la Inalta Curte,

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: