Pace la Iasi, PNL si USR s-au inteles in sfarsit. PSD ramane pe tusa, USRPLUS va avea un viceprimar

politica

Liberalii ieseni au hotarat sambata sa demareze discutii imediate cu USR PLUS pentru formarea unei aliante locale, dupa ce in ultimele saptamani au existat atacuri intre liderii celor doua tabere. BPL al PNL Iasi a decis ca negocierile cu USR-PLUS sa inceapa in cel mai scurt timp, urmand ca pana pe 15 martie primarul Mihai Chirica sa prezinte filialei Iasi a PNL rezultatele negocierilor.

Biroul Politic Local (BPL) al PNL Iasi a stabilit sambata sa demareze negocieri cu USR PLUS pentru sustinerea in comun a proiectelor de investitii importante pentru Iasi, dar si pentru participarea USR PLUS la guvernarea locala. Mai mult, Alianta USR PLUS este invitata sa desemneze unul dintre viceprimarii municipiului, celalalt post de viceprimar urmand a fi ocupat de catre liberalul Daniel Juravle.

Comisia de negociere a PNL cu USR PLUS este condusa de catre primarul Mihai Chirica.

„Sunt proiecte importante pentru care nu avem timp de pierdut si care au nevoie si de finantare, dar si de sprijin politic, atat la Iasi, cat si la Bucuresti. Colegii mei din PNL Iasi m-au mandatat sa coordonez comisia de negociere cu USR-PLUS astfel incat proiectele comune pentru Iasi sa fie asumate de cele doua formatiuni de dreapta. Putem lua exemplul de la nivel central, unde negocierile s-au finalizat rapid, si pana pe 15 martie sa venim in fata iesenilor cu o alianta politica si la nivel local care sa sustina proiectele importante pentru care iesenii ne-au votat”, a declarat primarul PNL al Iasiului, Mihai Chirica, citat de news.ro.

Cu o zi in urma, primarul Iasiului Mihai Chirica afirma intr-o conferinta de presa ca daca USR PLUS doresc galceava la Iasi atunci nu si-au gasit omul, edilul anuntand ca situatia politica incerta din Consiliul Local va fi discutata de catre conducerea filialei municipale PNL Iasi.

Intrebat cand incep negocierile dintre PNL si USR PLUS la Iasi pentru formarea unei majoritati in Consiliul Local, Mihai Chirica a spus ca el nu se coboara la ”galceava de Bahlui” si ca negocierile trebuie sa se faca intre oameni seriosi, pe principii clare.

Tot in aceasta saptamana, liderul USR PLUS Iasi, deputatul Cosette Chichirau i-a cerut primarului Mihai Chirica sa renunte la concursurile ”cu dedicatie”, afirmand ca principala conditie pentru o alianta locala intre PNL si USR PLUS este ca edilul sa elimine numirile ”cumetrilor si a incompetentilor in functii publice”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: