Vesti proaste: „Pacea in Siria nu va opri IMIGRATIA”. Numarul refugiatilor continua sa creasca

news

Uniunea Europeana se va confrunta cu un aflux important de migranti chiar si in cazul in care comunitatea internationala reuseste ‘printr-un miracol’ sa puna capat conflictului din Siria, a declarat vineri Inaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Federica Mogherini, potrivit DPA.

Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), dintre cele 485.500 de persoane care au intrat in Grecia si Italia de la 1 ianuarie peste 182.000 sunt sirieni.

‘Sa nu ne amagim. Astazi Siria este intr-o pozitie de prim-plan, cu patru milioane de refugiati in strainatate si opt milioane de stramutati pe teritoriul sirian. Dar dincolo de Siria, exista o lume de razboaie, foamete si mizerie’, a declarat Mogherini pentru publicatia italiana La Repubblica.

‘Chiar daca printr-un miracol, s-ar rezolva maine problema siriana, Libia va ramane un coridor deschis si necontrolat spre Europa, pana cand cel putin vom reusi sa reconstruim statul acolo. Si dincolo de Libia exista intreaga Africa’, a adaugat ea, citata de Agerpres.

Afluxul de refugiati catre vestul Europei via Balcani continua sa fie important vineri, la doua zile dupa un summit european extraordinar privind gestionarea crizei imigratiei, relateaza AFP.

Circa 4.500 de persoane au sosit dinspre Ungaria la frontiera austriaca intre miezul noptii si 04:30 GMT, potrivit politiei austriece.

Joi, 7.500 de migranti au ajuns la frontiera cu Austria, un numar considerabil mai mica fata de 10.000 cat erau asteptati. Cea mai mare parte a migrantilor isi continua calatoria spre Germania.

Fluxul a scazut usor joi in Ungaria, unde 8.104 migranti au fost recenzati, dupa un record de 10.046 miercuri, a anuntat politia ungara vineri. Acesti refugiati vin aproape in exclusivitate din Croatia, dupa ce Ungaria si-a sigilat frontiera cu Serbia la 15 septembrie.

Zagreb a indicat vineri ca a inregistrat 8.500 de noi sosiri de migranti joi, ceea ce ridica la 55.000 numarul persoanelor care au tranzitat aceasta tara de la acea data.

Totusi, afluxul de migranti ramane important la frontiera intre Macedonia si Grecia, unde intre 3.000 si 4.000 de persoane trec zilnic inainte de a merge in Serbia. Crucea Rosie sarba a remarcat o crestere a sosirilor direct din Bulgaria, o ruta mai putin utilizata pana acum.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: