externe

Pachetul bugetar al SUA va include si un ajutor de securitate de 228 de milioane de dolari pentru statele baltice

Un pachet bugetar semnat de presedintele american Joe Biden pentru a finanta operatiuni guvernamentale in actualul an financiar include un ajutor de securitate de 228 milioane de dolari pentru statele baltice, a anuntat duminica Ministerul de Externe al Estoniei, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Astfel, SUA au alocat 228 de milioane de dolari Estoniei, Letoniei si Lituaniei prin Initiativa de Securitate Baltica (BSI), conceputa pentru a sprijini dezvoltarea acestor tari in domeniile apararii aeriene, constientizarii situatiei maritime si fortelor terestre.

„Sprijinul din partea SUA a ajutat in mod semnificativ Estonia, Letonia si Lituania pentru a urmari rapid mai multe proiecte de infrastructura militara si de dezvoltare a capacitatilor militare”, a declarat ministrul eston al Apararii, Hanno Pevkur.

„Vestea buna este ca sprijinul este putin mai mare decat anul trecut. Acest lucru trimite un semnal clar ca SUA, cel mai mare aliat din NATO, sunt angajate in securitatea si stabilitatea regiunii noastre”, a adaugat ministrul eston.

Initiativei, creata in 2020, i-au fost alocati 225 de milioane de dolari anul trecut si 169 de milioane de dolari cu doi ani in urma.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

1 minut ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

44 de minute ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

37 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

52 de minute ago