Pacienta „zero” din Alba a fost declarata vindecata. Femeia a fost externata

actualitate

Un barbat in varsta de 70 de ani, din Apuseni, a fost confirmat cu COVID-19, acesta fiind cel de-al patrulea caz inregistrat in judetul Alba, el fiind internat in prezent in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia.

In acelasi timp, prima pacienta din Alba diagnosticata cu COVID-19, internata din 18 martie in spitalul din Alba Iulia, la cateva zile dupa ce s-a intors din Italia, a fost declarata vindecata.

„Un barbat in varsta de 70 de ani, din judetul Alba, a fost adus, in noaptea de 29 spre 30 martie, la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia in urma unui transfer intraspitalicesc de la Spitalul Orasenesc Abrud. Pacientul era febril si a fost internat in compartimentul Dermatovenerologie, din cadrul sectiei de Boli Infectioase, special amenajat pentru cazurile COVID-19, boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2). I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 care au fost analizate in cadrul laboratorului Directiei de Sanatate Publica Alba. Rezultatul testarii, in cazul sau, din data de 30 martie, a fost pozitiv”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al SJU Alba Iulia transmis, marti.

Conform anchetei epidemiologice, barbatul nu a calatorit intr-o zona afectata de COVID-19 si nu a venit in contact cu o persoana confirmata cu aceasta boala.

Acesta este al treilea caz de COVID-19 internat la spitalul din Alba Iulia. La sfarsitul saptamanii trecute a fost diagnosticat cu aceasta boala un barbat de 60 de ani, din orasul Teius, el fiind spitalizat in sectia ATI a unitatii medicale.

In ceea ce priveste primul caz din Alba, o femeie de 36 de ani, intoarsa din Italia, aceasta a fost declarata vindecata.

„Pacienta a intrat in carantina si a fost testata in ziua sosirii in tara. A fost internata in cadrul compartimentului de Dermatovenerologie din cadrul sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia in data de 18 martie, odata cu finalizarea analizelor de laborator, care au confirmat prezenta noului coronavirus. (…). Pacienta a mai fost testata, de doua ori, in 27 si 30 martie, iar rezultatele analizelor au iesit negative, fiind astfel declarata vindecata de COVID-19. Starea sa de sanatate este buna si a fost externata in cursul zilei de luni”, a transmis Biroul de Presa al SJU Alba Iulia.

Pentru siguranta, femeia va mai urma o perioada de autoizolare la domiciliu si va fi monitorizata de catre specialistii DSP Alba.

In afara celor trei cazuri spitalizate, o femeie din Alba Iulia, contact al unui caz pozitiv din Brasov, a fost diagnosticata, de asemenea, cu coronavirus, aceasta fiind asimptomatica.

Mai mult despre:

Comentarii: