Padurarul Liviu Pop, batut cu salbaticie inainte de a fi impuscat. Mafia lemnului isi face de cap in Regimul PSD

news

Romsilva a transmis, joi, ca padurarul Liviu Pop din Maramures a fost impuscat, in timp ce incerca sa impiedice taierea ilegala de arbori, iar trupul sau, care a fost aruncat intr-o rapa, prezinta numeroase urme de agresiune fizica. 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva s-au inregistrat in 2019.

”Liviu Pop, padurar in cadrul Directiei Silvice Maramures, a fost ucis miercuri seara intr-o padure administrata de Ocolul Silvic Strambu Baiut, in timp ce incerca sa impiedice taierea ilegala de arbori. Din primele informatii, padurarul Liviu Pop a fost impuscat mortal, iar corpul acestuia, abandonat intr-o vale, prezinta numeroase urme de agresiune fizica”, a transmis, joi, Romsilva, printr-un comunicat de presa citat de news.ro.

Sursa citata a precizat ca Liviu Pop avea 37 de ani, era angajat al Directiei Silvice Maramures de sapte ani, era casatorit si avea trei copii.

”Acesta este al doilea angajat al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva ucis in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, respectiv paza padurii, dupa ce in urma cu o luna un alt padurar, Raducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pascani, din cadrul Directiei Silvice Iasi, a fost ucis de trei persoane surprinse in timp ce taiau ilegal arbori”, a mai transmis Romsilva.

Sursa citata a precizat ca agresiunile la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva s-au mentinut la un nivel inalt in ultimii cinci ani, pe fondul intaririi masurilor de prevenire si combatere a taierilor ilegale si preluare in paza a unor paduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la inceputul acestui an s-au inregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigura paza fondului forestier administrat, iar intre 2014 si 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza padurilor, in numeroase cazuri fiind necesara spitalizarea, in urma ranilor grave suferite.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: