Palarii anti-copiere la examen in Filipine

life

Imagini cu studenti purtand asa-numite „palarii anti-copiere” in timpul examenelor la facultate au devenit virale pe retelele de socializare din Filipine, starnind amuzament, potrivit BBC.

Studentii de la facultatea de Inginerie a Universitatii Bicol din orasul Legazpi au fost rugati sa poarte pe cap accesorii care sa-i impiedice sa arunce privirea in lucrarile celorlalti.

Multi si-au construit „aparatori” din carton, cutii de oua si alte materiale reciclate.

Mary Joy Mandane-Ortiz, profesor de inginerie mecanica a declarat, pentru BBC, ca a cautat o „modalitate distractiva” de a asigura „integritatea si onestitatea” la examene. Ea a fost inspirata de o tehnica folosita in Thailanda cu cativa ani in urma, iar ideea s-a dovedit a fi „eficienta”.

In 2013, o imagine cu o sala de studenti din Bangkok care dadeau examenul purtand niste „clapete pentru urechi” – foi de hartie lipite de fiecare parte a capului pentru a le ascunde vederea, a devenit virala.

Mandane-Ortiz a spus ca initial le-a cerut studentilor sa faca un model „simplu” din hartie, insa ei au preluat ideea si, in unele cazuri au venit cu idei complexe in doar cinci minute, improvizand cu obiectele gasit in jur. Altii si-au pus palarii, casti sau masti de Halloween.

Postarile de pe Facebook ale profesorului, care ii arata pe tineri purtandu-si creatiile, a strans mii de aprecieri in cateva zile si a atras atentia presei filipineze.

De asemenea, au inspirat alte scoli si universitati din tara sa-si incurajeze studentii sa foloseasca aceasta metoda anti-copiere.

Potrivit profesoarei, studentii ei au avut performante mai bune in acest an, fiind motivati de conditiile stricte de examen sa invete mai mult. Multi dintre ei si-au terminat testele devreme, a adaugat ea – si nimeni nu a fost prins copiind anul acesta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: