Palatul dintre maghernitele supusilor. Malin Bot a filmat din aer proprietatea luxoasa a lui Liviu Dragnea – Video

news

Malin Bot a filmat din aer imensa proprietate a lui Liviu Dragnea din Alexandria, Teleorman. Din aceasta perspectiva iese cu atat mai mult in evidenta saracia locuitorilor pe care Dragnea i-a condus atata vreme.

„Socheaza contrastul revoltator intre luxul opulent al palatelor lui Escobar de Teleorman si saracia din jur. Pica aproape toate casele pe vecinii clanului Dragnea, de vechi ce sunt. Este o mare trista de saracie cu o insula de lux socant”, mentioneaza Malin Bot.

Recent, jurnalistii de la Rise Project au descoperit ca Dragnea a avut in proprietate si un bloc in statiunea Mamaia. Initial, dupa publocarea dezvaluirilor, Dragnea a negat, insa apoi a fost nevoit sa recunoasca adevarul.

La doua zile dupa ce a sustinut ca nici Tel Drum, nici o alta companie nu a platit lucrari realizate la proprietatile sale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, si-a schimbat discursul. Intr-o conferinta sustinuta joi, saptamana trecuta, la Parlament, Dragnea a recunoscut, la intrebarile reporterului Digi24, ca proprietatea de la Mamaia a fost a sa, prin „1900 toamna”, dar ca a vandut-o.

Rise Project a aratat, pe baza informatiilor din valiza primita de la un localnic din Teleorman, ca Tel Drum a platit pentru bucataria de vara de la resedinta lui Liviu Dragnea din Alexandria si pentru lucrari la „o misterioasa vila din Mamaia”. Jurnalistii vorbeau de „un proiect faraonic”, de o vila cu cinci nivele si 1.015 metri patrati.

Jurnalistii de la Rise Project mai aratau ca Nicoleta Pene a pastrat facturile, devizele de plata si alte documente legate de negocierile cu firmele de amenajare interioara. „Pana pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota ca dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niste finisaje la etajul 4, fatada, instalatie electrica si balustrade metalice. Pentru geamuri de la balustrade si rulourile exterioare, o companie de profil din Constanta (Ghereon Plast) a cerut alti 8976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judetean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-sef al judetului timp de 15 ani, decedat in 2016. Dau clasa 460 mp de marmura, diferite sortimente, si 300 mp de granit pentru terase. In total, 41.600 de euro – fara manopera, si inca 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicolete Pene, am gasit oferte de marmura si o factura proforma din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv si stratificat. Platite de Tel Drum”, preciza Rise Project.

In aceeasi zi, intrebat de reporterul Rise Project despre aceste lucruri, Liviu Dragnea a raspuns: „Tel Drum sau nicio alta companie nu mi-a platit ce s-a realizat in casa mea. Nu am niciun majordom. Ce releveu? Am inteles ca acolo e vorba de schita unei cladiri foarte mari. Nu am asa ceva”.

Joi, cu ocazia conferintei sustinute la Parlament, reporterul Digi24 Cristian Andrei l-a intrebat pe presedintele PSD daca a incasat de pe urma imobilului de la Mamaia bani sau alte foloase materiale. „Nu am incasat nicio chirie”, a raspuns Dragnea. „Sau alte avantaje…”, a continuat reporterul Digi24. „Nu am incasat nicio chirie”, a repetat liderul PSD.

„Nu stiu. Stiu ca acolo incepusem cam prin 1900 toamna o constructie, o constructie pe care, in 1900 iarna, am vandut-o. Ce s-a intamplat dupa aia nu mai stiu”, a mai spus Liviu Dragnea, refuzand sa dea mai multe detalii. „Cititi mai multe penibilitati din valiza si va luati informatiile de acolo”, a spus liderul PSD.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: