Palatul PSD-istului Dragos Benea, om de baza in echipa lui Ciolacu. Ciolacu: „Benea, om integru, cu expertiza profesionala”

politica

Europarlamentarul PSD Dragos Benea are un palat in Bacau care ar fi fost construit cu spagile incasate pe vremea in care era presedinte al CJ Bacau, acuza in 2014 un om de afaceri local intr-0 ancheta ”Romania, te iubesc”, realizata de jurnalistul Pro TV, Cosmin Savu. Benea este prezentat de Ciolacu drept un „om integru”, care va face parte din echipa cu care va conduce PSD.

Iata ce relata Cosmin Savu in 2014:

„Un om de afaceri din oras accepta sa ne faca sub protectia anonimatului dezvaluiri despre averea familiei Benea. Spune ca i-a facut o casa prin 2000-2002, intinsa pe 750 de metri patrati. ‘Aveam lucrari in primarie, le executam si 10 la suta din valoarea lor mergeau la casa domnului Benea’. Benea considera insa ca e doar o razbunare a unui afacerist nemultumit.

In 2004, Dragos Benea devine cel mai tanar presedinte de consiliu judetean. Omul de afaceri sustine ca relatia dintre ei a continuat, tot pe baza de 10%. Vizavi de catedrala ortodoxa nou construita in centrul Bacaului se afla catedrala laica a Bacaului, de fapt imobilul de birouri construit exact langa statuia lui Stefan cel Mare. Apartine companiei Anas Trading, a logodnicei presedintelui Consiliului Judetean Bacau, Adriana Nistor. Denuntatorul spune ca el a construit cladire, tot pentru Benea, dar pe hartie a aparut iubita acestuia, pentru ca altfel nu avea cum sa justifice banii.

‘La sfarsitul lunii ne intalneam, vedeam ce-am incasat eu de la CJ si vedeam cat am lucrat la cladire. Daca aveam sa-I mai dau eu, ii dadeam eu, daca avea sa-mi dea el mai mult – compensam cu luna urmatoare. Deci nu discutam de bani, atata timp cat aveam lucrari la CJ. 10 la suta ii scadeam din contravaloarea devizelor de la cladirea lui’. Dragos Benea neaga orice aspect ilicit in constructia cladirii din centrul Bacaului si spune ca a trebuit sa investeasca in reparatii”, relata Pro TV.

In 2014, procurorii DNA au deschis un dosar penal, efectuand si perchezitii cu mascatii la sediul CJ Bacau. Pe 7 iulie 2020, dosarul de coruptie al lui Dragos Benea, actual europarlamentar PSD, a fost inchis potrivit unui raspuns al DNA la o solicitare a G4media.ro.

Dosarul a fost clasat cu motivarea ”fapta nu exista” sau ”fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

Cazul a fost instrumentat de procuroarea Mihaela Iorga Moraru (acum, la Sectia Speciala de anchetare a magistratilor) pana in 2017 cand a fost revocata de sefa DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat recent principalele puncte ale programului politic pe care il va propune, alaturi de echipa sa, colegilor din partid la alegerile pentru noua conducere.

„O noua echipa formata din oameni integri, cu experienta politica si expertiza profesionala; reconstructia si profesionalizarea partidului prin aducerea in prima linie a profesionistilor si a specialistilor din partid, oameni competenti, oameni care au aratat ce pot in profesia lor si care sunt legitimati de increderea acordata in comunitatea lor; recastigarea prestigiului partidului – membrii si simpatizantii nostri trebuie sa aiba motive de mandrie pentru ca fac parte din marea echipa a PSD; o stanga moderna – PSD-ul anului 2020 este atat partidul care are grija de pensionari sau de categoriile sociale defavorizate care au nevoie de sprijin, dar si partidul celor care au contribuit sau contribuie activ la dezvoltarea Romaniei, al celor care isi castiga traiul de zi cu zi prin munca cinstita. PSD = partidul clasei de mijloc. Doar reducerea saraciei va conduce la cresterea clasei de mijloc din Romania” – sunt cateva dintre prevederile programului politic pe care le-a prezentat pe Facebook Marcel Ciolacu.

Echipa lui Ciolacu

Marcel Ciolacu – presedinte

Sorin Grindeanu – prim-vicepresedinte
Gabriela Firea – prim-vicepresedinte

Vicepresedinti pe domenii:

1. Lia Olguta Vasilescu – social
2. Gabriel Zetea – infrastructura
3. Doina Fedorovici – administratie
4. Mihai Tudose – economie

Vicepresedinti regionali:

1. Claudiu Manda
2. Titus Corlatean
3. Daniel Baluta
4. Ionut Pucheanu
5. Radu Moldovan
6. Laurentiu Nistor
7. Vasile Gliga
8. Dragos Benea

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: