Pana masiva de curent in Moldova, jumatate de tara este in blackout ca urmare a noilor atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei

externe

Republica Moldova sufera o „pana de curent masiva”, in urma unui nou val de rachete rusesti care vizeaza infrastructura critica din Ucraina, a declarat miercuri vicepremierul si ministrul moldovean al infrastructurii, Andrei Spinu, citat de CNN.

El a adaugat ca operatorul de transport al tarii, Moldelectrica, „lucreaza pentru a reconecta peste 50% din tara la electricitate”.

Saptamana trecuta, Moldova a suferit in mod similar intreruperi de energie electrica dupa ce instalatiile energetice ucrainene au fost vizate. Spinu avertizase saptamana trecuta ca riscurile de intreruperi de energie electrica raman ridicate si ca agresiunea rusa impotriva Ucrainei „afecteaza direct” Moldova.

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel putin o infrastructura critica in capitala Kiev, unde au fost auzite explozii catre periferie.

Sirenele de raid aerian au fost declansate in toata Ucraina si sistemele de aparare antiaeriana au intrat in actiune, corespondentii Reuters de la Kiev afirmand ca au vazut rachete antiaeriene lansate deasupra orasului.

Furnizorul local de electricitate din capitala ucraineana a anuntat intreruperi ale furnizarii electricitatii, in timp ce orasul Liov a ramas complet fara curent in urma atacului rusesc.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: