Pana si analistul pro-PSD Bogdan Chirieac rade de comportamentul liderilor PSD la motiunea de cenzura: „Este o infrangere a PSD”

politica

Bogdan Chirieac apreciaza ca rezultatul votului la motiunea de cenzura adoptata miercuri de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului reprezinta ‘o victorie grea cat o infrangere a PSD in acest moment’, ceea ce da posibilitatea presedintelui Klaus Iohannis sa reintre in scena politica ‘pe usa din fata’.

„Este o victorie grea cat o infrangere a PSD in acest moment. Nu este o victorie de care PSD sa fie mandru. Nu are cum sa fie in acest mod. O motiune de cenzura impotriva propriului guvern. Si acea motiune de cenzura trecuta cu mare greutate cu votul secret si bilele aratate liderilor de grup. Nu este un moment vesel nici pentru PSD, nici pentru Romania in acest moment”, a declarat Chirieac pentru Agerpres.

Chirieac afirma ca „viata politica se va tulbura mult si vom avea in perioada urmatoare o instabilitate pronuntata”, iar PSD nu va avea parte de „limpezirea apelor”.

„Nu se vor limpezi apele, pentru ca Liviu Dragnea a supus partidul unei presiuni inimaginabile. Deci, o grupare din PSD va deveni disidenta in mod oficial acum. Vor fi independenti, fiindca vor fi exclusi din partid ori fiecare vot conteaza. Nu este in favoarea PSD. Nu are cum sa fie in favoarea PSD sa renunti la oamenii tai dupa sase luni”, a adaugat Chirieac.

El este de parere ca presedintele Klaus Iohannis „reintra in scena politica pe usa din fata”, dar sustine ca seful statului nu va oferi Opozitiei posibilitatea de a forma guvernul, dar nici nu va pune un premier dorit de Liviu Dragnea.

„Intrarea a fost facuta inca de ieri de la Berlin, cand, dupa negocierile PSD-UDMR, presedintele Iohannis a spus foarte clar: autonomia pe criterii etnice nu este negociabila. Ori, este exact ce era cat pe-aci sa ofere PSD UDMR. (…) Nu va pune un alt guvern de alta coloratura pentru ca am auzit-o cu totii pe doamna Raluca Turcan si ne-am inspaimantat. PNL nu e pregatit, categoric, in acest moment, sa preia guvernarea. Dar nu cred ca va pune (n.r. Klaus Iohannis) un premier dorit de domnul Liviu Dragnea. E un moment mult prea bun pentru Klaus Iohannis ca sa nu obtina niste avantaje de aici”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Motiunea de cenzura „Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor” a fost adoptata miercuri in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 241 de voturi „pentru” si 10 „impotriva”. Numarul total de voturi valabil exprimate a fost 251.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: