Pana si Antena 3 confirma santajul lui Dragnea la adresa SUA. Melescanu dezvaluie care a fost principalul motiv al escalei sefului diplomatiei SUA la Bucuresti

news

Comisia pentru Aparare din Senat a aprobat, luni, achizitia sistemului de rachete Patriot, dupa ce saptamana trecuta comisia nu s-a intrunit din lipsa de cvorum. Numeroase voci din politica si media au vazut in aceasta situatie un santaj al lui Liviu Dragnea la adresa SUA, pe fondul problemelor sale cu DNA.

Radu Tudor de la Antena 3 a confirmat, dupa decizia de luni a comisiei, ca absenta de saptamana trecuta a fost cauzata de un ordin al lui Dragnea.

„Au primit ordin de la cel mai inalt nivel sa nu se prezinte in comisie. Aceasta majoritate a demonstrat ca se poate juca cu apararea nationala in urma hachitelor unuia. E o lectie invata pentru PSD”, a declarat Tudor.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, luni, ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a intrebat ce s-a intamplat cu cvorumul de la sedinta precedenta a Comisie de Aparare din Senat, pe a carei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot.

Intrebat daca a discutat cu Tillerson achizitia rachetelor Patriot, Melescanu a raspuns ca nu. „Insa m-a intrebat cum a fost cu cvorumul, saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand. In niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci probabil cum i-am spus eu: saptamana viitoare, deci azi vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului”, a precizat Melescanu, luni, inaintea sedintei Comisiei de Aparare din Senat, in care se va discuta achizitia rachetelor Patriot, citat de Mediafax.

Totodata, ministrul de Externe a precizat ca nu s-a pus problema blocarii achizitiei rachetelor Patriot in Parlament.

„A fost o discutie relativ scurta cu ocazia unei escale tehnice la Bucuresti, dar din punctul meu de vedere a fost un semn foarte bun. Atmosfera a fost foarte buna si unul dintre primele lucruri pe care le-am facut a fost sa-l invit pe domnul Tillerson sa faca si o vizita oficiala in Romania”, a mai spus Melescanu, referitor la intalnirea cu secretarul de stat al SUA.

Rex Tillerson a sosit la Bucuresti miercuri seara, avionul sau facand o oprire tehnica la intoarcerea din turneul asiatic, unde l-a insotit pe presedintele SUA Donald Trump. Ambasada SUA a precizat ca Rex Tillerson nu are niciun program oficial in Romania.

Oficialul american a venit la o zi dupa ce senatorii PSD si ALDE au lipsit de la sedinta comisiei de aparare unde trebuia aprobat proiectul de lege privind achizitionarea sistemului de rachete Patriot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: