Pana si cei din ALDE sunt uluiti de nominalizarea lui Tudose: „A fost 100% alegerea PSD”

politica

Mihai Tudose, propus de PSD si ALDE si desemnat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de premier, a fost 100 la suta alegerea social-democratilor, a declarat, marti, liderul ALDE Alba, Ioan Lazar.

Intrebat de corespondentul Mediafax ce parere are despre Mihai Tudose, propus de ALDE si PSD si desemnat pentru functia de premier de presedintele Klaus Iohannis, Ioan Lazar a spus ca acesta a fost in proportie de 100 la suta alegerea social-democratilor.

”Tudose a fost alegerea 100% a colegilor de la PSD. Conform intelegerii in urma alegerilor parlamentare, cei care au obtinut cel mai mare numar de voturi, PSD, propun primul-ministru, este normal. Nu e normal sa-l propunem noi. Ei il propun si noi suntem de acord. Nici social-democratii nu cred ca o sa intre in numirea ministrilor propusi de ALDE”, a spus Ioan Lazar.

Intrebat daca social-democratii au facut o alegere buna, Ioan Lazar a afirmat ca nu cunoaste activitatea politica si nici de alta natura a lui Mihai Tudose si nu se poate pronunta.

”Daca reprezentantii PSD au facut alegerea, banuiesc ca e buna. Am o nedumerire de ce unii din colegii dansului s-au abtinut in CExN”, a spus Ioan Lazar.

De asemenea, Ioan Lazar a sustinut ca, in cazul in care existau probleme in privinta lui Tudose, presedinte Klaus Iohannis putea sa-l refuze deoarece ”detine o mapa profesionala a candidatului”.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose in functia de premier.

Procedura prevede ca Mihai Tudose sa propuna echipa cu care va forma Executivul, urmand ca ministri sa fie audiati in comisiile de specialitate din Parlament, dupa care Guvernul va fi votat in plenul reunit al celor doua Camere.

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE, a fost nominalizat luni seara de catre presedintele Klaus Iohannis pentru functia de sef al Executivului, dupa consultarile cu partidele parlamentare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: