externe

Pana si comunistii din Rusia s-au saturat de Putin: I-au cerut sa opreasca imediat razboiul din Ucraina

Alesi comunisti din regiunea Primore, in Extremul Orient rus, i-au adresat public vineri lui Vladimir Putin cererea de a opri razboiul din Ucraina.

Este pentru prima oara cand alesi din Partidul Comunist lanseaza o asemenea initiativa, in pofida faptului ca formatiunea sustine invazia Ucrainei, ordonata de catre Vladimir Putin la 24 februarie.

La aceasta reuniune, deputatul Leonid Vasiukevici, din cadrul Partidului Comunist din Rusia (KPRF), s-a ridicat si a citit un mesaj adresat presedintelui rus Vladimir Putin, in pofida incercarilor altor alesi si guvernatorului regiunii, prezent la reuniune, de a incerca sa-l faca sa taca.

”Acum cateva zile, la o reuniune a Adunarii Lagislative a kraiului Primorie, s-au adoptat o serie de masuri de sustinere a familiilor militarilor morti in timpul operatiunii militare”, a declarat el, potrivit unei inregistrari video o sedintei, postata pe contul YouTube al Adunarii.

”Intelegem ca daca tara noatra nu inceteaza operatiunea de razboi, vor exista tot mai multi orfani. In timpul operatiunii militare, oameni sfarsesc invalizi. Sunt oameni tineri, care ar putea aduce multe tarii noastre”, a continuat el.

”Cerem o retragere imediata a trupelor ruse”, a conchis el, primind cateva aplauze, potrivit News.ro.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kojemiako, a cerut apoi sa nu i se mai dea cuvantul lui Leonid Vasiukevici si altui deputat comunist, Ghenadi Sulga, care l-a sustinut dupa ce a luat cuvantul.

El i-a acuzat de ”discreditarea armatei ruse (…), care lupta impotriva nazismului”, potrivit acesteii inregistrari, postata online si de catre ziarul Kommersant.

Cei doi deputati au fost apoi  privati de dreptul de vot in Adunare in restul zilei, cu 27 de voturi ”pentru” si cinci ”impotriva”.

Liderul grupului comunist in aceasta Adunare, Anatoli Dolgacev, si-a denuntat ulterior colegii si a amenintat cu ”cele mai ferme masuri (de represalii)”.

Autoritatile ruse si-au sporit puternic presiunile si arsenalul juridic, care le permit de-acum sa pedepseasca cu amenzi grele sau cu inchisoarea orice persoana gasita vinovata de ”discreditarea” armatei sau de publicarea unor ”informatii false” despre aceasta.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Durere si extenuare. Iata cum arata soldatii ucraineni care au fost nevoiti sa se retraga din Severodonetk dupa saptamani de lupre grele

Fotografie virala pe retelele de socializare cu chipurile soldatilor ucraineni care au fost nevoiti sa…

1 minut ago

Rusia a atacat din nou din Marea Neagra cu rachete. A vizat o baza militara din vestul Ucrainei, in zona Lvov

Rachete rusesti lansate din Marea Neagra au vizat baza militara Iavoriv din vestul Ucrainei, a…

46 de minute ago

18 oameni au murit in urma asaltului masiv al migrantilor asupra granitelor Spaniei cu Marocul – Video

Optsprezece persoane au murit in urma incercarilor unei multimi uriase de migranti africani de a…

20 de minute ago

Voiculescu cere sa fie confiscate „averile ilicite”. Savaliuc si Ciuvica: „Voiculescu a furat banii lui Ceausescu”

Fondatorul trustului Intact, mogulul Dan Voiculescu, se arata revoltat ca averile "ilicite" inca nu a…

19 ore ago

Germania va trimite si mai multe tunuri Howitzer 2000 in Ucraina, raspunde pozitiv solicitarilor Kievului. Astazi se implinesc 4 luni de cand Rusia a declansat invazia

Guvernul german intentioneaza sa intareasca fortele de artilerie ale Ucrainei trimitand mai multe obuziere Howitzer…

16 ore ago

Decizie istorica in SUA. Curtea Suprema anuleaza protejarea dreptului femeilor la avort

Curtea Suprema a Statelor Unite, cu majoritate conservatoare, a luat vineri decizia istorica de a…

16 ore ago