Pana si Ion Cristoiu, obisnuit sa apere drepturile borfasilor, si-a dat seama ca de acum PSD inseamna PCR, iar Dragnea se vrea noul Ceausescu

opinii

Jurnalistul Ion Cristoiu a comparat pe blogul sau Congresul PSD din 10 martie 2018 cu Congresul PCR din 1974. El sustine ca cele doua partide „isi dezvaluie cateva note comune esentiale”.

Nici discursul sustinut de Liviu Dragnea nu a trecut neobservat. Ba mai mult, jurnalistul Ion Cristoiu supune atentiei si episodul cand Liviu Dragnea a fost „confirmat” in functie prin aplauzele salii, punctand ca nici Nicolae Ceausescu nu si-ar fi permis asa ceva.

Iata analiza lui Cristoiu in care pozitia sa se bazeaza pe argumente.

„Nu gresesc raportind Congresul PSD de simbata, 10 martie 2018, la unul din Congresele PCR: Congresul al XI-lea al PCR din 25-28 noiembrie 1974.
Mai ales ca, din start, cele doua partide isi dezvaluie citeva note comune esentiale:
Sint amindoua partide in care alegerile pentru organismele de conducere sint o comedie ieftina.
In realitate, membrii organismelor de conducere la nivel central sint desemnati de liderul Partidului.
Asa-zisul vot din Congres, de la finele Congresului – nu face altceva decit sa dea fatada democratica unor decizii luate cu mult inainte.
Amindoua partidele au Congrese la care vin mii de delegati din tara, fara a se gindi o clipa ca vin la un forum de dezbateri ale problemelor partidului si ale tarii si la un moment de alegeri la care votul lor conteaza.
Ca si la congresul PCR, la Congresul PSD, delegatii, in majoritatea lor zdrobitoare persoane cu importante functii administrative, sint in sala pe post de dulapuri. Stau, se fac ca asculta, sar in sus si aplauda cind trebuie.
Singura lor traire e asteptarea pauzei in care vor putea navali la bufet, iar singura intrebare nu e Incotro merge dracului partidul asta? ci De ce dracu tine asa de mult Congresul asta? Nu de alta, dar vrem sa ajungem si in Oras, sa cumparam ceva de pe lista cu care am venit la Bucuresti.
In ultimul rind – desi ar trebui sa fie primul – si PCR si PSD se reduc la o masinarie la butoanele careia se afla un om. Un singur om.
Ghinion pentru Halep: Adversara sa din optimi a SPULBERAT-O pe o celebra jucatoare a lumii! Ce veche rivala a romancei a fost ELIMINATA”

„Nicolae Ceausescu a ajuns Seful Partidului intrindu-i pe sub piele lui Gheorghiu Dej. Liviu Dragnea a ajuns presedintele PSD dindu-se bine pe linga Victor Ponta”, mai scrie Cristoiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: