Pana si lui Tariceanu ii este rusine de „marele miting” al lui Dragnea. Seful ALDE ia distanta, nu are de gand sa participe

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat miercuri ca nu doreste sa comenteze intentia PSD de a organiza un miting. El a precizat ca aceasta initiativa nu este ”criticabila”, dar a precizat foarte clar ca nu este o actiune a colitiei de guvernare, ci una a PSD.

„Eu m-am pronuntat in legatura cu referendumul si mai ales cu demersul pentru organizarea referendumului, demers care a fost materializat prin strangerea a peste trei milioane de semnaturi. Am discutat acest lucru si in cadrul ALDE. Acum, in ceea ce priveste mitingul, nu am sa fac comentarii, este o decizie a partenerilor nostri de coalitie, a PSD, si cred ca a da posibilitatea cetatenilor sa isi manifeste optiunile nu poate sa fie un lucru criticabil”, a explicat Tariceanu, intr-o declaratie acordata presei, la Palatul Parlamentului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca social-democratii vor organiza, luna viitoare, un miting de amploare in Bucuresti pentru sustinerea familiei traditionale.

La finalul lunii martie, Calin Popescu-Tariceanu declara ca trebuie organizat un referendum pe tema redefinirii familiei in Constitutie, transmitandu-le celor care au ‘ingrijorari’ ca Romania ar putea deveni o tara mai putin liberala ca acest lucru nu se va intampla.

„Eu raman la convingerea ca nu putem sa neglijam trei milioane de semnaturi ale cetatenilor romani pe aceasta problema. Suntem obligati, practic, sa organizam un referendum si, sigur, celor care au ingrijorari ca Romania va deveni mai putin liberala, eu am sa le spun ca nu. Avem in acelasi timp in vedere sa cadram, din punct de vedere legal, cat mai bine parteneriatul civil si in asa fel incat sa putem da un anumit confort si celor care apartin altor tipuri de minoritati”, spunea Tariceanu.

Camera Deputatilor a adoptat in mai 2017 initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, semnata de trei milioane de cetateni. Initiativa trebuie adoptata si de Senat, in calitate de for decizional, ulterior fiind necesara organizarea unui referendum.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut pe 14 martie Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea si completarea Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: