Pana si pesedistul Vasile Dincu spune ca majoritatea parlamentara se poarta „discretionar”: „Si atunci se mira dupa aceea ca oamenii ies in strada”

news

Fostul vicepremier in Guvernul Ciolos Vasile Dincu reproseaza Parlamentului ca a blocat legea administrarii teritoriului si urbanismului, esentiala pentru dezvoltarea oraselor Romaniei. ”Avand monopolul puterii, unii vor sa lucreze discretionar cu ea”, spune Vasile Dincu, potrivit Mediafax.

Vasile Dincu a declarat, sambata, la Targul de carte Gaudeamus Cluj-Napoca, unde si-a lansat o carte, ca actul normativ privind administrarea teritoriului si urbanismul era un proiect echilibrat, pentru care s-a lucrat sute de ore si care nu avea nicio legatura cu politicul.

”Anul trecut, ca vicepremier si ministru al Administratiei, am lucrat tot anul, m-am chinuit zeci, sute de ore sa schimbam o lege a administrarii teritoriului si a urbanismului, pentru ca sunt atatea aberatii. Am reusit luptandu-ma cu grupuri de interese, cu toate asociatiile de arhitecti care vor sa aiba monopolul, cu primarii, am facut un proiect echilibrat, l-am dus in Parlament. Saptamana asta l-au blocat in Parlament si l-au respins pentru ca au spus ca sunt prea multe modificari facute in comisii. Era un lucru esential pentru dezvoltarea oraselor noastre, nu era un lucru facut politic, nu avea nicio legatura. E doar un blocaj pentru ca unii, avand monopolul puterii, vor sa lucreze discretionar cu ea. Si atunci se mira dupa aceea ca oamenii ies in strada, ies la proteste, poate cateodata, irationale”, a spus Dincu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: