Pana si sondajele PSD-iste constata cresterea lui Dacian Ciolos. Ce cifre arata sondajul realizat de CURS, care este detinut de sotul unei deputate PSD

politica

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) a lansat un studiu de tip Omnibus pentru urmarirea tendintelor politice si sociale din Romania. PSD si PNL raman principalele forte politce, dar si cele care au pierdut cel mult fata de precedentul sondaj.

Sondaj CURS arata ca PSD se mentine pe primul loc in preferintele electoratului, cu scorul de 39%, dar cu 3% mai putin fata de valorile indicate de sondajul CURS din ianuarie. Si la vremea respectiva, partidul lui Liviu Dragnea avea o scadere de 1% fata de noiembrie 2017 si de 3,5% fata de scorul de la alegerile din 2016, aminteste Realitatea TV.

Si PNL a scazut in sondaje, de la 27% in ianuarie la 25% la inceputul lui mai. Pentru liberali, procentul din iarna era similar celui obtinut in sondajul CURS din noiembrie.

ALDE, partenerii de guvernare ai PSD, ar obtine 8% din voturi, cu 1% sub procentul din ianuarie, dar cu 2% peste cel din noiembrie 2017.

USR este in usoara crestere fata de scorul din precedentul sondaj CURS, de la 5% la 6%.

De asemenea, UDMR se mentine la 6%, in timp ce PMP-ul lui Traian Basescu se mentine la 5%, limita pragului electoral pentru intrare in Parlament.

Surpriza sondajul CURS vine din partea celor doi fosti premieri si a partidelor pe care le conduc. Atat Victor Ponta si Pro Romania, cat si Dacian Ciolos, cu Miscarea Romania, au ajuns la 3%, fiecare in crestere cu 1% fata de precedentul sondaj CURS.

Conform sondajului, peste 60% dintre respondenti au o optiune de vot cristalizata pentru alegerile parlamentare.

Actionar unic al CURS este Iosif Buble, fost angajat al Antena 3 si sotul deputatului PSD Diana Tusa.

Studiul a avut loc in perioada 27 aprilie – 8 mai, pe un esantion national de 1067 de persoane, avand o eroare statistica de +/- 3%, la un nivel de incredere de 95%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: