Pana si Voiculescu face bascalie de Ponta: „Stia ca minte?”

actualitate

Dan Voiculescu l-a atacat pe premierul Victor Ponta, caruia ii transmite ca nu are de ce sa se laude cu noul Cod Fiscal, in conditiile in care toate masurile care ar fi avut un impact macroeconomic nu au mai fost introduse in actul normativ, scrie Mediafax.

„Ma intreb de ce se lauda guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: stia ca minte sau a fost neputincios?”, scrie Voiculescu pe blogul sau, adaugand ca intreaga dezbatere pe tema noului Cod se poate rezuma prin formula „mult zgomot pentru nimic”.

Voiculescu sustine ca oamenii de afaceri au primit cu „entuziasm” noul proiect de Cod Fiscal, insa „minunea a durat trei zile”, in conditiile in care au fost eliminate toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic: reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea taxei pe constructii speciale si reducerea accizelor la carburanti

Singura masura care a ramas este reducerea TVA de la 24% la 20%, ceea ce va ajuta consumul, si implicit productia, dar mai ales importul, mai scrie Voiculescu.

Proiectul noului Cod fiscal, reexaminat in urma cererii sefului statului, a trecut de Parlament, urmand sa fie transmis presedintelui spre promulgare, Camera Deputatilor, forul legislativ decizional, aproband joi legea cu 279 voturi „pentru”, 8 „impotriva” si 5 abtineri.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizeaza reducerea cotei TVA de la 24% la 20% incepand de la 1 ianuarie 2016 si de la 20% la 19% incepand de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe constructii incepand de la 1 ianuarie 2017, cu exceptia constructiilor agricole – in acest caz eliminarea impozitului se aplica din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanti de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, a fost reintrodusa in Codul fiscal prevederea potrivit careia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500 la suta a impozitului pe cladirile si terenurile neingrijite, aceasta aplicandu-se de la 1 ianuarie 2016.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: