Pandele trimite peste 6.000 de oameni la MOASTELE Sfintei Parascheva de la Iasi. Primaria plateste totul

politica

Aproximativ 6.000 de locuitori din Voluntari vor ajunge, luni dimineata, la Iasi, cu peste 120 de autocare, pentru a se inchina la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Deplasarea este organizata de Primaria Voluntari, care suporta integral costul transportului pelerinilor.

Florentin Raducanu, de la dispeceratul Politiei Locale Voluntari, a declarat ca plecarea autocarelor cu pelerini se va face incepand cu ora 22:30. „Se pleaca incepand cu ora 22.30, autocarele fiind insotite pe tot traseul catre Iasi de reprezentanti ai Politiei Locale Voluntari. Ora la care se estimeaza ca ajung primele autocare la Iasi este 4:30. Plecarea se face in mod organizat, am luat toate masurile pentru a nu aparea probleme”, a spus Raducanu, citat de news.ro.

Potrivit site-ului Primariei Voluntari, inscrierile pentru pelerinajul de la Iasi s-au facut in perioada 19 septembrie – 6 octombrie, la sediul Directiei Educatie Cultural Sportiva si Ingrijire Comunitara, institutie din subordinea primariei.

voluntari

Participantii la pelerinaj au oferit, la momentul inscrierii, numarul lor de telefon, o copie dupa actul de identitate si o declaratie privind starea de sanatate. Autoritatile iesene sustin ca autocarele venite de la Voluntari vor fi parcate pe o strada aflata la peste un kilometru distanta de Catedrala Mitropolitana, dar si in parcarea unui supermarket.

Moastele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi scoase din Catedrala Mitropolitana din Iasi luni dimineata in cadrul unei procesiuni, racla urmand sa fie asezata intr-un baldachin in curtea lacasului de cult.

Miercuri vor fi aduse cu avionul la Iasi, din Cipru si moastele Sfantului Cuvios Neofit Zavoratul.

Sfanta Cuvioasa Parascheva este considerata a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania. In anii precedenti, pelerinii veniti la Iasi din toate colturile tarii, au stat si cate 12 ore la coada, pentru a ajunge sa se inchine la racla cu sfintele moaste, randul pelerinilor atingand cativa kilometri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: