Panica in Guvern din cauza DNA: „Dosarul Chesnoiu a bagat frica in ei”. Ministrul Bolos, „panicat ca oamenii sai nu au trucat discret” un concurs pentru functii de conducere – Cristian Ghinea

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunta ca actualul ministru, Marcel Bolos, i-a picat pe toti candidatii pentru functiile de conducere din minister de teama procurorilor DNA. Ghinea afirma ca Bolos intentiona sa isi instaleze proprii oameni insa in minister s-a aflat ca „circulau subiectele” pentru concurs astfel incat ministrul a decis sa ii pice pe toti candidatii ca sa nu pateasca precu, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

„Probleme cu concursuri la MIPE. Dosarul Chesnoiu a bagat frica in ei.

Marcel Bolos a organizat saptamana asta concurs pe niste functii de conducere. Concurs pe care l-au picat toti candidatii. TOTI respinsi. Inclusiv cei numiti temporar de ministrul Bolos pe functiile scoase la concurs.

In mod normal, in ziua urmatoare concursului picat, acele persoane ar fi trebuit inlocuite cu altele competente, cel putin pana la proba contrara, adica pana la urmatorul concurs. Bolos n-a facut asta si nu o va face, ci va organiza concursuri pana intra cine trebuie sau pana va sti ca DNA ul nu e pe faza.

De ce a fost ceva putred la mijloc? Cu o zi inainte circulau prin minister subiectele.

Panicat ca oamenii sai nu au trucat discret concursul, Bolos a schimbat brusc comisia de concurs. Care i-a respins pe toti candidatii. Daca nu pot fi numiti cei indicati, picam pe toti si asteptam sa mai treaca o vreme, sa nu mai fie atenti procurorii.

Bolos are de livrat imens in 2022 si 2023 – si pe PNRR si pe programele operationale. Ca vechi politruc de sistem, e obsedat doar cum sa isi bage oamenii peste tot. Sobolaneala birocratica, la un pret imens pentru Romania. Sa nu uitam ca a adaugat 530 de posturi la un minister de 1500 de posturi anterior.

Ar fi mai ieftin pentru tara sa plece el si reteaua sa de sifonat fonduri in Bahamas in concediu vreun an de zile si sa lase ministerul in pace. Horror personaj”, a transmis Ghinea, sambata.

Deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost pus sub urmarire penala de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii si abuz in serviciu, a informat, luni, DNA.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada 9 februarie – 11 aprilie, Adrian Ionut Chesnoiu, in calitate de ministru, ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze unui coleg (persoana de incredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi sustinute cu ocazia organizarii a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene.

„Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidati „agreati” dintre care, in urma sustinerii probelor scrise si orale, doar trei au promovat concursurile respective”, precizeaza anchetatorii.

DNA mentioneaza ca, la interventia directa a ministrului, in cazul unuia dintre candidati, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze pe acesta, in conditiile in care nu obtinuse un punctaj corespunzator.

„Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand pana in prezent venituri salariale in valoare de 33.782 lei”, arata procurorii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: