Panica la Moscova, Aleksei Navalnii face progrese si poate vorbi. Protectia sa a fost sporita

externe

Politicianul rus de opozitie Aleksei Navalnii a facut progrese in procesul de recuperare dupa otravirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok si acum poate vorbi din nou, a relatat joi revista Der Spiegel, potrivit Reuters.

Principalul critic la adresa Kremlinului este ingrijit la Spitalul Charite din Berlin dupa ce a cazut grav bolnav in timpul unui zbor intern luna trecuta in Rusia. Germania a cerut Rusiei explicatii in legatura cu acest caz, desi Moscova neaga orice implicare.

Der Spiegel a mai scris ca protectia asigurata de politia germana pentru Navalnii a fost sporita, in contextul in care este de asteptat ca opozantul rus sa primeasca mai multi vizitatori dupa ce starea i s-a imbunatatit.

„Conform surselor Der Spiegel si Bellingcat (site de investigatii jurnalistice – n.r.), Navalnii poate vorbi din nou si cel mai probabil isi poate aminti detalii despre lesinul sau”, a adaugat publicatia.

„Declaratiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului”, a precizat Der Spiegel.

In acelasi timp, premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi ca presedintele rus Vladimir Putin i-a spus ca va crea o comisie pentru a investiga otravirea lui Navalnii, mai scrie Reuters.

„Presedintele Putin mi-a oferit asigurari (intr-o discutie recenta) ca Rusia intentioneaza sa clarifice ce s-a intamplat si mi-a spus ca va crea o comisie de ancheta si ca este pregatit sa colaboreze cu autoritatile germane”, a spus Conte intr-un interviu pentru ziarul Il Foglio.

„Colaborarea e cel mai bun mijloc de a preveni ca acest eveniment dramatic sa afecteze negativ relatiile dintre UE si Rusia”, a adaugat Conte.

Mai mult despre:

Comentarii: