Panica la TV-urile din Moscova: „Toata Ucraina este a noastra, pana la Muntii Carpati. Nu o putem lasa in pace pentru ca in 5 ani va deveni o forta militara cu aviatie si rachete” – Video

externe

Ingrijorare mare la Moscova dupa cele mai recente victorii ale Ucrainei impotriva fortelor Rusiei. Unul dintre propagandistii rusi a spus la televiziunea de stat ca „toata Ucraina este a noastra, pana la Muntii Carpati”, manifestandu-si teama fata de ce va deveni Ucraina in cinci ani daca nu este cucerita.

„Trebuie sa recunoastem ca nu va fi ultima mobilizare. Nu putem sa lasam Ucraina in pace pentru ca in cinci ani va deveni o forta care va fi indreptata direct impotriva Rusiei. Vor avea o armata puternica formata nu numai din soldati. Vor avea aviatie, vor avea rachete capabile sa ajunga la Moscova.

(…) Nu putem permite asa ceva, odata ce am inceput ceva trebuie si sa terminam. Trebuie sa luam ce ne apartine. Toata Ucraina este a noastra, pana la Muntii Carpati”, a spus unul dintre analistii rusi.

Declaratiile au fost facute in emisiunea celebrului propagandist Vladimir Soloviov, „Seara cu Vladimir Soloviov”. Russia 1, un canal detinut de stat, are cea mai mare audienta din televiziunea rusa.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri liderilor europeni, reuniti la un summit la Praga, sa sporeasca livrarile de arme si munitii catre Ucraina si sa creasca in tarile lor investitiile in sectorul apararii, in pofida cresterii costului vietii, relateaza agentia DPA.

”Cresteti livrarile de arme si munitii pentru a (ne) apara in fata presiunii rusesti!”, a cerut Zelenski, adresandu-se prin legatura video liderilor statelor UE.

”Cresteti productia de arme si munitii in Europa pentru a fi permanent pregatiti sa ne aparam spatiul nostru comun!”, a completat presedintele ucrainean.

El a recunoscut ca razboiul pornit de Rusia contra Ucrainei si cresterea costurilor energetice au condus la o ”presiune fara precedent asupra nivelului de trai al majoritatii europenilor”, dar a insistat asupra investitiilor in sectorul apararii.

”Ca orice altceva in Europa, securitatea nu este ceva ce poti obtine renuntand la altceva sau semnand un tratat. Securitatea este o obligatie”, a argumentat Zelenski.

Pe de alta parte, el le-a mai cerut liderilor europeni sa intensifice presiunea asupra sectorului energetic rusesc, dupa ce UE a adoptat al 8-lea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, dupa ce aceasta a lansat in februarie agresiunea contra Ucrainei.

”Trebuie sa continuam sa avansam in aceasta directie, aceea a presiunii asupra sectorului energetic rusesc, asupra acestei principale surse de venituri a statului agresor”, a indicat Zelenski, potrivit AFP.

Mai mult despre:

Comentarii: