Panica la varful Guvernului, procurorii intervin in cazul gestionarii pestei porcine. Parchetul General s-a autosesizat

news

Procurorii intervin in cazul modului in care a fost gestionata prevenirea raspandii pestei porcine. Parchetul General a declansat verificari.

„Parchetul General face verificari cu privire la masurile luate/neluate pentru gestionarea pestei porcine. Este vorba despre o autosesizare la care s-au alaturat plangeri”, informeaza jurnalista Ionela Arcanu pe Facebook.

Presedintele Iohannis a cerut, miercuri, autoritatilor abilitate sa verifice modul in care a fost gestionata prevenirea raspandirii pestei porcine.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, solicita verificarea de catre institutiile abilitate a modului in care autoritatile responsabile, reunite in Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), au pus in aplicare masurile de control si preventie a raspandirii virusului pestei porcine africane (PPA), asa cum sunt acestea prevazute in Programul national de supraveghere, prevenire si control al pestei porcine africane, adoptat prin Hotararea Guvernului nr. 830/2016.

Presedintele Romaniei atrage atentia Guvernului si Prim-ministrului cu privire la responsabilitatea pe care trebuie sa si-o asume in legatura cu ineficienta masurilor de stopare a raspandirii virusului PPA. Luarea de masuri tardive, necoordonate si insuficiente in raport cu nevoile si situatia din teren, a reprezentat factori esentiali care au favorizat raspandirea virusului pestei porcine, cu riscul de a afecta intreg sectorul zootehnic romanesc”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: