Panica mare, Chirieac anunta deja condamnarea lui Dragnea: „Sunt foarte ingrijorat, este o executie politica”

politica

Bogdan Chirieac, unul dintre „jurnalistii” apropiati de conducerea PSD, este convins ca Liviu Dragnea va primi condamnare in cadrul procesului de la ICCJ.

”Inteleg ca onorabila instanta a respins toate cererile avocatilor lui Liviu Dragnea. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca am mai vazut filmul acesta acum cinci ani in dosarul Telepatia. Este exact acelasi mod de a face o executie politica. Eu, personal, sunt foarte ingrijorat. Se pare ca scorurile ridicate ale PSD in sondaje s-au reflectat cu putere si la ICCJ si urmeaza sa se dea o sentinta in ciuda faptului ca, iata, inclusiv termenul de prescriptie hotarat tot de ICCJ, in februarie, prin recursul in favoarea legii, a fost respins.

Totul se respinge ca sa se dea sentinta astazi, nu peste trei zile, cinci zile sau doua saptamani. De unde brusc aceasta celeritate? Nu e un caz de crima, de viol, de talharie, nu! E o infractiune fara prejudiciu. Prejudiciul a fost achitat de mult de fosta sotie a dlui Dragnea si sunt infractiunile de tip politic, asta cu abuz in serviciu, cu instigare la abuz in serviciu. Cand nu ai dovezi clare pentru o fapta, inventezi un abuz in serviciu”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Magistratii instantei supreme au anuntat, luni, ca resping toate solicitarile formulate de avocatii inculpatilor din procesul lui Liviu Dragnea, inclusiv cea de amanare, si ca judeca luni ultimul termen. Verdictul urmeaza sa fie anuntat insa in perioada urmatoare.

Presedintele completului de judecata de la Instanta suprema a anuntat, luni, ca magistratii vor amana pronuntarea unei sentinte in cazul lui Liviu Dragnea. Un avocat s-a declarat nemultumit de ora tarzie, iar presedintele completului de judecata a spus ca ”oricum vom amana pronuntarea”.

Avocatul inculpatei Florea Alesu s-a plans in instanta ca procesul ar putea dura pana la ore tarzii: „Nu am agreat niciodata judecati facute la ore atat de tarzii, fiecare avem un bioritm. Dar va rog sa ma scuzati daca sunt neconcordante”.

In timpul procesului, procurorul DNA a cerut o pedeapsa mai mare pentru Liviu Dragnea si pentru ceilalti inculpati.

„Liviu Dragnea a contestat posibilitatea de a se implica in schimbarea organigramei DGASPC. Cu cativa ani inainte, in 2009, a chemat o angajata care avea proces cu Directia si a amenintat-o ca daca nu isi retrage procesul, ii desfiinteaza postul din organigrama. Este relevant pentru modul in care relationa cu angajatii directiei, cu incalcarea flagranta a limitelor morale si legale”, a spus procurorul.

„Referitor la temeinicia pedepselor aplicate de prima instanta: sa aveti in vedere circumstantele reale de comitere a faptelor, atitudinea nesincera adoptata, minimalizarea de catre Liviu Dragnea a competentelor pe care le avea, prin lege, in calitate de presedinte CJ Teleorman, de aceea Alesu il numea ‘Sefu’. Este autorul moral al infractiunii de abuz in serviciu savarsite de inculpata Alesu”, a mai spus procurorul.

„Va solicit sa reanalizati apelurile si sa-l condamnati pe Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual”, a subliniat reprezentantul DNA.

Anterior, completul de 5 judecatori a respins cererile de amanare si exceptiile invocate de avocati.

Mai mult despre: ,

Comentarii: