Panica mare in Parlament. Ciolacu cere Ministerului Sanatatii ca toti parlamentarii si asistentii lor sa fie testati de coronavirus

news

Secretariatul Camerei Deputatilor a solicitat Ministerului Sanatatii, vineri, ca toti parlamentarii si echipele lor sa fie testati. Camera Deputatilor este condusa de Marcel Ciolacu.

PSD da din nou dovada de ipocrizie. Pe de o parte solicita testarea de urgenta a parlamentarilor, pe de alta parte ii acuza pe ministrii PNL ca profita de pozitii pentru a se testa de urgenta.

„Asigurarea necesarului de teste pentru depistarea COVID-19 nu a fost o prioritate pentru guvernul Orban! A devenit acum, cand conducerea PNL este suspecta de infectare.

Liberalilor nu le pasa de romani nici astazi, insa cer testare rapida pentru ei! Orban se izoleaza la Vila Lac 1 in conditiile in care sute de romani sunt tinuti in carantina, la gramada, in locuri insalubre. PNL, esti o rusine pentru istoria Romaniei!

#GuvernatiNuTradati”, se arata intr-un mesaj al PSD pe Facebook.

Toti membrii Biroului Permanent National al PNL vor intra in izolare la domiciliu, dupa ce senatorul liberal Vergil Chitac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus, a anuntat, vineri, presedintele PNL, Ludovic Orban.

„In timpul reuniunii Biroului Executiv, domnul ministru Victor Costache a confirmat faptul ca un coleg de-al nostru, domnul senator Vergil Chitac, a fost diagnosticat pozitiv. Adica este infectat cu COVID-19. Am decis ca, avand in vedere ca senatorul Vergil Chitac a participat la reuniunea Biroului Politic National, totii membrii Biroului Politic National se vor izola la domiciliu, in conformitate cu deciziile Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta. De asemenea, toti senatorii au obligatia sa se izoleze. Nu asteptam ancheta epidemiologica. Atat timp cat exista cel mai mic risc ca vreun membru al Biroului Politic National care a participat la sedinta sa fie purtator al coronavirus, se izoleaza la domiciliu si solicitam diagnosticarea rapida”, a declarat Orban la Parlament.

Premierul interimar a solicitat ministrului Sanatatii sa creeze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toti liderii PNL care s-au intalnit recent.

„De asemenea, nu vom astepta diagnosticele si vom fi la dispozitia medicilor epidemiologi pentru a putea derula ancheta epidemiologica cu toate persoanele cu care am intrat in contact, astfel incat sa se poata dispune de urgenta masura de izolare la domiciliu”, a adaugat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: