Panica mare in PSD. Un fost consilier prezidential anunta ca Ghizdeanu va turna fara sa se opreasca in fata procurorilor

politica

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu, anunta ca Ion Ghizdeanu ii va turna pe pesedisti in fata procurorilor fara sa clipeasca.

„Citim azi un titlu – Ghizdeanu (tipul de la prognoze pe vremea PSD) a fost pus sub control judiciar pentru banii PNDL dati baronilor locali.

Ca sa intelegeti mai bine stirea care se ascunde in titlu, ar trebui sa va imaginati ca respectivul, Ghizdeanu, n-a dat niciun ban baronilor, el a executat niste ordine. E doar un tip sperios, nimerit la mijloc. Nici n-apuca procurorul sa termine de pronuntat cuvintele magice – ‘ia si scrie!’, ca omul a umplut deja douazeci de pagini. Cine se sperie de cele douazeci de pagini scrise de Ghizdeanu, asta e intrebarea de sub stire”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

„‘Esti pe lista lui Ghizdeanu’ e noul bau-bau de pe holurile din Kiseleff”, a adaugat ironic Lazaroiu.

Ion Ghizdeanu, fost presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, a fost pus sub acuzare joi de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pentru savarsirea infractiunii de fals intelectual in forma continuata, intr-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primarii din tara.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au luat fata de Ion Ghizdeanu masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Procurorii sustin ca Ion Ghizdeanu, in calitate de presedinte al Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, este cel care a gestionat Fondul de Dezvoltare si Investitii.

Ghizdeanu este acuzat ca a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat in mod arbitrar peste 1.000 de proiecte derulate prin Fondul de Dezvoltare si Investitii.

„In perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, in calitate de presedinte al Comisiei Nationale de Stategie si Prognoza, a falsificat cu ocazia intocmirii mai multor procese-verbale, in care s-a mentionat in mod mincinos ca membrii Comisiei de analiza si evaluare a proiectelor s-au intrunit, au analizat si au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, in realitate membrii comisiei nu s-au intrunit niciodata si nu au facut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilita arbitrar de inculpat”.

Anchetatorii au efectuat joi perchezitii la mai multe primarii, avand suspiciuni cu privire la sumele alocate autoritatilor locale prin Fondul de Dezvoltare si Investitii.

Astfel, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Olt au descins la sediile a trei primarii, dar si la firme si domiciliile unor persoane, intr-un dosar de abuz in serviciu.

Primariile de la care anchetatorii au ridicat documente sunt cele din Draganesti-Olt, Daneasa si Maruntei.

Primariile mentionate ar fi efectuat plati in valoare de circa 220.000 lei catre diverse firme pentru achizitia de mobilier urban care nu ar fi fost livrat in totalitate.

„Astazi, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt efectueaza sase perchezitii la sediile unor administratii locale de pe raza judetului Olt, precum si la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale, intr-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu. Astfel, din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2009 – 2016, trei administratii locale din judetul Olt ar fi efectuat plati in valoare de aproximativ 220.000 de lei catre diversi agenti economici pentru achizitionarea de mobilier urban, existand suspiciuni ca bunurile nu au fost livrate in totalitate catre beneficiari”, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Mai mult despre: ,

Comentarii: