Panica mare intre borfasi. Noul secretar de stat al SUA este un admirator al DNA si al lui Kovesi: „Admiram lupta impotriva coruptiei din Romania, in special DNA a avut mult succes”

news

Noul secretar de stat al SUA,  Antony Blinken, a declarat vineri in timpul audierilor din Senat ca va urmari cu mare atentie combaterii coruptiei in statele partenere. Blinken este un bun cunoscator al situatie din Romania, el laudand in 2016 activitatea DNA in timpul unei vizite la Bucuresti.

”Vreau sa aducem combaterea coruptiei sus pe agenda Departamentului de Stat”, a declatay Blinken, vineri.

”Coruptia este, fara discutie, una dintre principalele cauze ale conflictelor din intreaga lume”, a adaugat noul secretar de stat al SUA.

Antony Blinken este un bun cunoscator al situatiei din Romania. In 2016, el a efectuat o vizita la Bucuresti, in calitate  de adjunct al secretarului de stat american, in timpul careia a spus ca admira lupta dusa in tara noastra impotriva coruptiei, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) fiind „un fel de model” pentru statele din regiune ce au probleme asemanatoare.

„Dorinta puternica din partea romanilor de a scapa de coruptie, de a avea un guvern deschis si transparent este vizibila, iar liderii politici trebuie sa reactioneze la acest lucru daca vor sa aiba succes. Acestea sunt insa decizii pe care romanii trebuie sa le ia. (…) Admiram lupta impotriva coruptiei din Romania, in special DNA a avut mult succes. Devine un fel de model pentru tarile din regiune care au probleme similare”, a afirmat Blinken.

Oficialul american s-a intalnit atunci cu premierul Dacian Ciolos si cu membri ai Guvernului, dar si cu presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: