Panica se transforma in dementa in sediul PSD. Liderii PSD sustin ca votantii lui Dancila sunt „agresati”

politica

Panica devine tot mai mare in sediul PSD pe masura ce prezenta la vot creste tot mai mult. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a dat publicitatii un mesaj, duminica seara, in care sustine ca simpatizantii Vioricai Dancila sunt agresati.

„Am primit multe mesaje de la alegatori in decursul acestei zile, care ne semnaleaza un fenomen de bullying fara precendent. Oameni care si-au declarat intentia de vot pentru un partid sau un candidat au fost agresati atat verbal, cat si fizic.

Facem un apel la stoparea agresiunii si a discursului bazat pe ura, precum si a oricarei actiuni menite sa descurajeze votul. Hartuirea celor care si-au declarat optiunea politica este un gest inacceptabil. Este nedemocratic si lezeaza principiul la libera exprimare.

S-au petrecut multe incidente in ultimele zile pornite de la exprimarea optiunii politice de catre cetatenii romani, ajungandu-se chiar pana la moartea unui om. Este o forma extrema a urii si a agresiunii care nu poate fi tolerata intr-o democratie si intr-un stat membru al UE.

Indemnam cetatenii care sunt victime ale acestor tipuri de agresiune si intimidare sa semnaleze autoritatile si sa continue sa-si exercite dreptul fundamental de a vota”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

PSD a transmis duminica un comunicat de presa in care sustine ca in mai multe judete din tara „au fost semnalate o serie de incidente privind desfasurarea scrutinului electoral”.

„Astfel, in judetele Vaslui, Iasi, Constanta, Galati, Dambovita, Arges, precum si in sectoarele 1, 3, 5, 6 din Bucuresti, mai multi presedinti de sectii de votare refuza sa primeasca cererile pentru eliberarea copiilor de pe listele electorale suplimentare.

Totodata, la Dambovita, seful IPJ se implica in campania electorala in favoarea Partidului National Liberal si, abuzand de functia detinuta, a solicitat sefilor de post din cadrul IPJ Dambovita sa intocmeasca dosare penale primarilor si reprezentantilor Partidului Social Democrat cu intentia de a-i intimida.

Pe de alta parte, Biroul Electoral Sector 3 din Bucuresti a emis o decizie prin care respinge contestatiile Partidului Social Democrat referitoare la refuzul unor presedinti de sectii de votare de a primi cererile pentru obtinerea listelor electorale suplimentare.

In Ilfov, la mai multe sectii de votare au fost afisate buletine de vot cu mentiunea ANULAT, stampila Biroului Electoral Judetean Ilfov si semnatura presedintelui BEJ Ilfov fiind deja aplicate in patrulaterul candidatului PNL”, se arata in comunicatul PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: