Papa a condamnat cruzimea razboiului, in slujba de Inviere: Aveti curaj, suntem alaturi de voi! A participat si primarul din Melitopol, care a fost prizonierul rusilor

externe

Papa Francisc a condamnat cruzimea razboiului din Ucraina la slujba de Inviere de sambata seara de la Bazilica Sfantul Petru din Vatican, la care suveranul pontif a participat, dar pe care nu a prezidat-o, probabil din cauza unor dureri la picior care l-au fortat sa-si reduca unele activitati, relateaza Reuters.

Cardinalul italian Giovanni Battista Re l-a inlocuit pe papa la conducerea slujbei, care presupune o procesiune in intuneric aproape total in interiorul celei mai mari biserici a crestinatatii.

Papa Francisc a stat asezat in fata bazilicii, intr-un scaun alb de mari dimensiuni.

La slujba au participat si primarul orasului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov, care a fost retinut de fortele ruse luna trecuta, insa ulterior a fost eliberat intr-un schimb de prizonieri, si trei parlamentari ucraineni.

Papa Francisc a vorbit cu aceasta ocazie despre „intunericul si cruzimea razboiului”.

„Cu totii ne rugam pentru voi si alaturi de voi. Ne rugam pentru ca este atat de multa suferinta. Putem doar sa va oferim prezenta noastra, rugaciunile noastre si sa va spunem sa aveti curaj si ca suntem alaturi de voi”, a afirmat papa Francisc, incheindu-si mesajul spunand in limba ucraineana „Hristos a inviat!”, potrivit Agerpres.

Vaticanul a anuntat ca papa Francisc s-a intalnit in privat cu delegatia ucraineana inainte de slujba de Inviere.

Suveranul pontif, in varsta de 85 de ani, sufera de sciatica, care ii provoaca dureri la un picior si de aceea schioapata vizibil. Recent, papa Francisc a acuzat si dureri la genunchiul drept.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: