Papa Francisc: Forta motrice din spatele razboiului din Ucraina sunt „interesele” mai multor „imperii”, nu doar ale Rusiei

externe

papa, interzicere, mame-surogat

Intr-un interviu acordat televiziunii italiano-elvetiene RSI, care urmeaza sa fie difuzat duminica, papa Francisc si-a exprimat disponibilitatea de a se intalni cu presedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre incheierea razboiului. Fragmente din acest interviu, acordat lui Paolo Rodari, au fost publicate vineri de agentia de stiri Vatican News.

Vorbind despre razboiul din Ucraina, Suveranul Pontif a declarat ca „In putin peste o suta de ani au fost trei razboaie mondiale: ’14 – ’18, ’39 – ’45, iar acesta care este un razboi mondial. A inceput pe bucati si acum nimeni nu poate spune ca nu este la nivel mondial. Marile puteri sunt toate prinse in ea. Campul de lupta este Ucraina. Toata lumea se lupta acolo. Acest lucru ne face sa ne gandim la industria de armament. Un expert mi-a spus: daca timp de un an nu s-ar produce arme, s-ar rezolva problema foametei in lume. Este o piata. Se pornesc razboaie, se vand arme vechi, se testeaza altele noi”.

De asemenea Papa Francisc si-a exprimat disponibilitatea de a se intalni cu presedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre pace.

„As vorbi cu el la fel de clar ca si in public. Este un om educat. In a doua zi de razboi am fost la ambasada Rusiei de la Sfantul Scaun sa spun ca sunt dispus sa merg la Moscova daca Putin imi da o posibilitate sa negociez. Lavrov mi-a scris spunandu-mi ca imi multumeste, dar nu este momentul oportun. Putin stie ca sunt disponibil. Dar acolo exista interese imperiale, nu numai ale imperiului rus, ci si ale altor imperii. Este tipic pentru un imperiu sa puna natiunile pe locul doi”, a adaugat Suveranul Pontif.

Papa Francisc, in varsta de 86 de ani, marcheaza, pe 13 martie, 10 ani de la alegerea sa in fruntea Bisericii Catolice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: