Papa Francisc anunta sanctificarea „influencerului lui Dumnezeu”. Acesta a murit in 2006, la varsta de 15 ani

life

Un adolescent nascut la Londra, care si-a dedicat viata raspandirii online a invataturilor bisericii catolice, ajungand sa fie numit „influencerul lui Dumnezeu”, va fi canonizat, potrivit BBC.

Carlo Acutis a murit in 2006, la varsta de 15 ani, ceea ce inseamna ca va fi primul milenial (o persoana nascuta de la inceputul anilor 1980 pana la sfarsitul anilor 1990) canonizat.

Papa Francisc i-a recunoscut o a doua minune, care a implicat vindecarea unui student din Florenta care a avut sangerare la creier dupa ce a suferit un traumatism cranian.

Carlo Acutis a fost beatificat – primul pas catre sfintenie – in 2020, dupa ce i s-a atribuit primul miracol – vindecarea unui copil brazilian de o boala congenitala care ii afecta pancreasul. Nu se stie inca cand va fi canonizat.

Carlo Acutis a murit la Monza, in Italia, dupa ce a fost diagnosticat cu leucemie, petrecandu-si o mare parte din copilarie in tara. Trupul sau a fost mutat in Assisi la un an dupa moartea sa, iar in prezent se afla expus complet alaturi de alte relicve legate de el.

Pe langa proiectarea site-urilor web pentru parohia si scoala sa, el a devenit cunoscut pentru lansarea unui site web care incearca sa documenteze fiecare miracol euharistic raportat, care a fost lansat cu cateva zile inainte de moartea sa. Porecla de „influencerul lui Dumnezeu” i-a fost atribuita dupa moarte datorita acestei lucrari. Site-ul sau web a fost acum tradus in mai multe limbi si folosit ca baza pentru o expozitie itineranta

Viata lui este amintita si in Marea Britanie, unde in 2020, Arhiepiscopul de Birmingham a infiintat Parohia Fericitul Carlo Acutis, incorporand biserici din Wolverhampton si Wombourne. De asemenea, in Carfin Grotto, din Motherwell, exista o statuie a viitorului sfant.

Miracolele sunt de obicei investigate si evaluate pe o perioada de cateva luni, o persoana fiind eligibila pentru sfintenie dupa ce are doua recunoscute. Pentru ca ceva sa fie considerat un miracol, este nevoie de obicei de un act vazut a fi dincolo de ceea ce este posibil in natura – cum ar fi vindecarea brusca a unei persoane considerate a fi aproape de moarte.

Cea mai recenta persoana care a fost canonizata a fost Maria Antonia de Paz y Figueroa, cunoscuta si sub numele de Mama Antula, o calugarita din secolul al XVIII-lea care a devenit prima sfanta femeie din Argentina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: