Papa Francisc se va intalni cu rude ale ostaticilor israelieni retinuti de Hamas, dar si cu palestinieni din Gaza

externe

papa, interzicere, mame-surogat

Papa Francisc se va intalni miercuri, separat, cu familii ale ostaticilor israelieni retinuti in Gaza si cu rude ale palestinienilor care locuiesc pe acest teritoriu, a anuntat vineri Vaticanul, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Suveranul Pontif, in varsta de 86 de ani, doreste sa isi exprime „apropierea spirituala fata de suferinta tuturor” in cadrul acestor discutii care vor avea loc in marja audientei generale de miercuri, a indicat purtatorul sau de cuvant, Matteo Bruni, mentionand „caracterul pur umanitar al acestor intalniri”.

Duminica, Papa a subliniat ca „fiecare fiinta umana, fie ca este crestin, evreu, musulman, oricare i-ar fi poporul sau religie, fiecare fiinta umana este sacra, pretioasa in ochii lui Dumnezeu si are dreptul de a trai in pace”, a amintit purtatorul sau de cuvant.

Israelul a promis ca va „anihila” Hamas, care a preluat puterea in 2007 in Fasia Gaza, dupa atacul lansat pe teritoriul israelian de miscarea islamista pe 7 octombrie, soldat cu 1.200 de morti. In Fasia Gaza, bombardamentele israeliene necontenite s-au soldat cu 12.000 de morti, dintre care 5.000 de copii, potrivit unui nou raport publicat vineri de Ministerul Sanatatii al Hamas.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: