Papa Francisc le cere TIGANILOR sa nu se mai bata si sa renunte la „escrocherii”

externe

papa. declaratii, marea Rusie, critici, Ucraina, Kremlin

Peste 5.000 de tigani au fost primiti, la inceputul acestei saptamani, la Vatican, de catre Papa Francisc. Cu aceasta ocazie, Suveranul Pontif a condamnat discriminarea tiganilor in Europa, dar a afirmat ca si ei trebuie la randul lor sa respecte legea si sa isi trimita copiii la scoala.

Papa Francisc le-a cerut tiganilor sa nu mai fie violenti si sa renunte la „escrocherie”, scrie Mediafax. El i-a indemnat pe romii care calatoresc in Europa sa respecte legea si sa nu se mai faca de rusine, ocupandu-se de infractiuni minore.

„Nu dati mass-media si oamenilor motiv sa gandesca rau despre voi”, le-a spus Papa Francisc tiganilor adunati in Aula Paul al VI-lea, cu ocazia Pelerinajului mondial al tiganilor.

El a atras atentia ca tiganii care se considera crestini trebuie sa „evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta”. Suveranul Pontif a explicat ca in timp ce statul trebuie sa garanteze educatie, este „de datoria adultilor sa se asigure ca cei mici merg la scoala”.

De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul ca tiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei si le-a transmis ca este timpul sa „intoarca pagina”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: