externe

Parada militara grandioasa in Azerbaidjan dupa infrangerea Armeniei. A venit si Erdogan

Joi, a avut loc in capitala Azerbaidjanului, Baku, o parada militara grandioasa pentru a sarbatori victoria impotriva Armeniei in razboiul din Nagorno-Karabah. Invitat de onoare a fost presedintele Turciei, Recep Erdogan.

Strazile au fost pustii in Baku, doar militarii avand voie sa circule in centrul Capitalei. Parada nu a fost cu nimic diferita de cele care au loc in Coreea de Nord.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ajuns miercuri la Baku pentru discutii cu aliatul sau azer si pentru a lua parte la ceremoniile de celebrare a victoriei in fata fortelor armene in conflictul din Nagorno-Karabah, relateaza AFP.

Vicepremierul azer Yagub Eyyubov a intampinat cuplul prezidential turc pe aeroportul din Baku, potrivit agentiei nationale de presa Azertac.

„Vizita este ocazia de a celebra impreuna victoria glorioasa” a Azerbaidjanului in fata Armeniei dupa sase saptamani de lupte sangeroase, a transmis marti presedintia turca intr-un comunicat.

In cadrul acestei vizite oficiale de doua zile, Erdogan urmeaza sa aiba o intrevedere cu omologul sau azer Ilham Aliev si sa discute despre intarirea legaturilor intre cele doua tari musulmane turcofone.

Turcia a sustinut cu fermitate Azerbaidjanul in razboiul sau din aceasta toamna impotriva fortelor armene in Nagorno-Karabah. Luptele s-au incheiat cu un acord de incetare a ostilitatilor negociat sub egida Moscovei, care a consfintit infrangerea armatei armene si a oferit importante castiguri teritoriale Azerbaidjanului.

Inainte de venirea liderului turc, armata azera a scos la defilare pe strazile din capitala Baku dispozitive militare si diferite tipuri de arme capturate de la armeni, ca repetitie pentru  parada.

Cooperarea politica, economica si militara intre cele doua tari implica in special un ajutor din partea Turciei pentru Azerbaidjan in instruirea si echiparea armatei sale si facilitarea exporturilor de hidrocarburi spre Europa ocolind Rusia.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Filmarea – Straniul conflict dintre deputatii Vilceanu si Roman. Vilceanu pare ca l-a muscat de nas pe Roman

Imagini surprinse in timpul bataii dintre deputatii Dan Vilceanu si Florin Roman arata ca Vilceanu…

8 minute ago

Satule de turisti, autoritatile japoneze au instalat o bariera din plasa pentru a bloca panorama Muntelui Fuji

Dupa mai multe amanari si tergiversari, o bariera mare de plasa a fost in cele…

52 de minute ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

3 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

2 ore ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

2 ore ago