Paranoia lui Dragnea a devenit cosmarul unei intregi natiuni. Astazi s-a confirmat diagnosticul

opinii

Catalogat drept „infractor” de presedintele Iohannis, Liviu Dragnea a avut, joi, o reactie ca la gradinita: „Cine zice, ala e”. Problema nu este ca Dragnea are comportament infantil, ci ca actiunile sale denota paranoia.

Consilierii de imagine l-au invatat pe Dragnea: „Te-a facut infractor? Fa-l si tu infractor”. Asa ca infractorul Dragnea, condamnat definitiv pentru fraude electorale, s-a apucat sa-l improaste pe Klaus Iohannis cu acelasi apelativ, desi presedintele nu are nicio condamnare penala si nici nu are vreun dosar pe rol.

„Te-au facut isteric? Spune si tu la fel despre Iohannis”, i-au mai spus sfatuitorii. Si Dragnea, care nu demult zbiera „cu ce dracu’ ma  ajuta pe mine” la o jurnalista, s-a apucat sa-l faca „disperat” pe Iohannis, care se afla la polul opus in sondajele de opinie. Iohannis-peste 50%, iar el-sub 5%. Ce mai conteaza, „cine zice, ala e”, sa fie si electoratul PSD satisfacut ca „i-a zis-o”.

Si Dragnea si-a recitat constiincios poezia invatata de consilieri pana a ajuns la subiectul care il roade cu adevarat, care ii tortureaza mintea si ii chinuie sufletul. Intalnirile dintre diferiti lideri ai PSD la care el nu este invitat. De data aceasta a fost vorba despre petrecerea organizata de seful SIE, Gabriel Vlase, fost mare pesedist, la care au participat o multime de oameni, mai putin Liviu Dragnea.

„Eu nu am avut onoarea sa fiu invitat la acel eveniment, nu cred ca ma calific sa fiu invitat de dl Gabriel Vlase, pentru ca am inteles ca a fost o intalnire foarte privata. Nu sunt in cercul dumnealui de apropiati”, a spus Dragnea cu naduf.

Stiti cum poate fi recunoscut un paranoic? Atunci cand priveste un meci de rugby si jucatorii fac gramada, paranoicul exclama din tribuna: „Aia sigur vorbesc despre mine”.

Asa si cu Dragnea. De fiecare data cand au loc diverse intalniri intre oameni din PSD, iar acestia vor sa bea linistiti si sa barfeasca fara sa vada mustata sefului, Dragnea intra in panica. Sigur se pune la cale un complot impotriva sa.

Relatari si semne despre acest comportament specific paranoicilor sunt numeroase. Iata ce relata Dan Tapalga in martie 2018.

„Intr-un restaurant din Cotroceni a avut loc, la inceputul saptamanii, o scena relevanta pentru atmosfera in care se va desfasura Congresul PSD de sambata. Scena, relatata de mai multe surse din partid, i-a lasat cu gura cascata pe toti mesenii adunati sa-l sarbatoreasca pe Mihai Tudose. Pe data se 6 martie, fostul premier a implinit 51 de ani. Petreceau linistiti in restaurantul stadion cand pe usa a navalit Liviu Dragnea de mana cu secretarul general Marian Neacsu.

Nu-l invitase nimeni, dar ochii si urechile liderului PSD au identificat mica adunare, au mirosit un potential complot si l-au alertat pe marele lider. Dragnea s-a prezentat in persoana, s-a foit putin printre ei cat sa le strice tuturor cheful iar dupa ce a plecat i-a sunat pe rand sa-i intrebe de ce s-au dus acolo si ce puneau la cale.

Din toate relatarile pesedistilor, inteleg ca nu este un caz singular. S-au trezit si altii abordati prin telefon la cateva minute dupa ce s-au intalnit cu rivalii sau criticii liderului PSD. Dragnea dorea in acest fel sa le arate ca stie tot ce misca in partid”, scria Tapalaga pe Facebook.

Recent, inainte de sedinta CEX in care au fost exclusi cei care au indraznit sa-l critice pe sef, cativa pesedisti au petrecut intr-un restaurant de ziua lui Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD. Imediat s-au aprins beculetele in capul lui Dragnea, asa ca Romania TV a fost trimisa la datorie si pusa sa difuzeze imagini si scenarii privind un complot prin care s-ar urmari sabotarea liderului suprem.

La scurt timp dupa aceea a venit si intalnirea organizata de Vlase de la SIE, eveniment numai bun sa declanseze toate sirenele si alarmele din capul bietului Liviu Dragnea. Acestea au sunat nu numai intre urechile sefului PSD ci si in auzul intregii natiuni, Antena 3 transferand cosmarul in public. „Intalnire de taina”, „conspiratie”, „sufrageria SIE”, toata paranoia din mintea lui Liviu Dragnea a devenit publica cu ajutorul slujitorilor sai mediatici.

Incidente si situatii de acest gen sunt ce in ce mai frecvente, semn ca starea liderului partidului de guvernamant se agraveaza tot mai mult. Cosmarul in care traim de aproape doi ani, cu „Soros”, „asasini”, „statul paralel”, „forte oculte”, nu pare sa se termine, ci devine tot mai negru.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: