Parchetul General confirma, a preluat dosarul violentelor. Carmen Dan are frisoane, Lazar explica de ce a luat aceasta decizie

news

Parchetul General a confirmat, marti, ca a preluat de la Parchetul Militar dosarul privind abuzurile savarsite de Jandarmerie in Piata Victoriei.

„Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitara a evenimentelor, avandu-se in vedere si formularea unor plangeri impotriva ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului Bucuresti, conducerii Jandarmeriei Romane si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, constituindu-se dosar penal la nivelul Sectiei Parchetelor Militare – PICCJ, dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si purtare abuziva”, este motivatia preluarii dosarului.

Iata comunicatul integral al Parchetului:

„In cursul zilei de astazi, 14 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus prin ordonanta preluarea de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a dosarului privind incidentele violente produse cu ocazia mitingului organizat in zona Piata Victoriei, din municipiul Bucuresti, in ziua de 10 august 2018, incidente care au avut ca rezultat ranirea mai multor persoane.

In acest dosar, s-a dispus la data de 11 august 2018 inceperea urmaririi penale in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de purtare abuziva, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.

Preluarea dosarului are ca temei cercetarea unitara a evenimentelor, avandu-se in vedere si formularea unor plangeri impotriva ministrului afacerilor interne, prefectului municipiului Bucuresti, conducerii Jandarmeriei Romane si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, constituindu-se dosar penal la nivelul Sectiei Parchetelor Militare – PICCJ, dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si purtare abuziva.

Precizam ca dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a fost constituit ca urmare a sesizarii din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, care a constatat din imaginile prezentate in spatiul public ca exista suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natura penala de catre cadrele militare.

In acest dosar au fost inregistrate pana in prezent un numar de 126 de plangeri penale si au fost audiate 74 de persoane.

Mentionam ca in perioada 15 – 17 august 2018, in dosarul penal constituit la nivelul Sectiei Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmarire penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi. Activitatea se va desfasura la sediul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucuresti”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: